Jos Isis-kalifaatti olisi ollut Suomessa

Miten Isis-kalifaattiin lähteneet olisi tuomittu Suomessa, jos kalifaatti olisi ollut Suomessa?

Hallitus olisi ainakin välttynyt kaikilta vaikeuksilta Isis-kalifaatin perustamiseen osallistuneiden ihmisten kuljettamisesta johtuen, kun he olisivat olleet jo Suomessa.

Kalifaatin hallussa oli pahimmillaan yli 88 000 neliökilometrin kokoinen lähes yhtenäinen alue ja sen hirmuhallinnosta kärsi noin kahdeksan miljoonaa alueella asuvaa ihmistä.

Suomen 338 000 neliökilometrin pinta-alasta 88 000 neliökilometriä olisi ollut vain murto-osa, mutta väkimäärältään huomattavasti enemmän. Sopu sijaa antaa?

Yhdysvaltain arvion mukaan Isisillä on Irakissa ja Syyriassa yhteensä 31 000 taistelijaa. Tänä vuonna (2015) on kuitenkin sanottu, että määrä saattaa olla jo noin 50 000.

Ongelmana on, että naiset ovat olleet mukana Isis-järjestön toiminnassa ja heidän epäillään syyllistyneen rikoksiin. Rikosten tutkiminen Suomessa olisi äärimmäisen vaikeaa ja koska rikokset ovat todennäköisesti tapahtuneet Syyrian tai Irakina alueella, näiden maiden viranomaisilla tulisi olla oikeus suorittaa tutkinta ja jakaa oikeutta.”

Kalifaatin tarkoitus oli alistaa kaikki kansat valtaansa.

Järjestö langetti ankaria rangaistuksia pienistäkin rikoksista. Vääräuskoisia, rikollisia sekä järjestön vihollisia rankaistiin muun muassa ruoskimalla, katkaisemalla heiltä ruumiinosia kuten käsiä, leikkaamalla pää irti, sekä hirttämällä ja ristiinnaulitsemalla. Naiset ja lapset raiskattiin ja heitä kidutettiin. Osa uhreista myös poltettiin elävältä. Monet näistä kammottavista rikoksista ihmisyyttä vastaan kuvattiin videolle Isisin toimesta ja ne julkaistiin internetissä.

Jopa pikkulapsia ja vanhuksia joukkoraiskattiin ja kidutettiin Isisin jäsenten toimesta pahimmillaan vuosien ajan. Jesidinaiset ovat useaan otteeseen kertoneet, että heidän täysin järjestelmälliseen orjuuttamiseen, kiduttamiseen ja raiskaamiseensa eivät syyllistyneet pelkästään miehet vaan myös Isisin toiminnassa mukana olleet naiset.

Toistan. Miten Isis-kalifaattiin lähteneet olisi tuomittu Suomessa, jos kalifaatti olisi ollut Suomessa?

Missä on määrätty oikeudesta pitää kansalaisuus, jos osallistuu hirmuhallinnon perustamiseen?

Eikö kaikkien kansojen alistavan kalifaatin perustamiseen osallistuminen ole maanpetosrikos Suomen lakien mukaisesti tapahtui se Suomessa tai ulkomailla?

JaniTuononen

Vaalitulokset nopeimmin www.äänioikeus.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu