Osa EU-maista on jo hyväksynyt elpymispaketin, miksei elpymispaketti ole jo osittain käytössä

”Osa jäsenmaista on jo hyväksynyt järjestelyn siihen liittyvine vastuineen ja velvoitteineen, mutta esimerkiksi Suomen eduskunnassa asiakokonaisuuden käsitteleminen on kesken ja hanke näin ollen vailla vahvistusta.”

Osa on jo hyväksynyt elpymispaketin, joten raha vaan virtaamaan niistä maista. Vai onko hyväksyntä vain maista, jotka ovat nettopuolella.

”Toteutuakseen tämä EU:n vakiintuneista toimintatavoista ja rakenteista monin tavoin täysin poikkeava järjestely edellyttää kaikkien jäsenmaiden yksimielisen vahvistuksen.”

Kummallista, että yhdenkin maan rahan lahjoitus vaatii hyväksynnän muilta mailta. Poikkeava järjestely on tosissaan epäilyttävä, kun kaikkien EU-maiden tulee olla sidottuina toisiinsa.

Onneksi Saksassa käydään vielä elpymispaketin laillisuutta läpi, kun Suomessa elpymispaketti näyttää olevan hallituspuolueiden SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmiston ja RKP:n mielestä läpihuutojuttu.

”Viime viikolla elvytysrahaston aloitusta malttamattomina odottavat kokivat takaiskun, kun Saksan liittopäivien elvytysrahastolle jo antama puoltopäätös tyssäsi hanketta vastustavien kanteeseen – ja jämähti ainakin joksikin aikaa maan perustuslakituomioistuimeen.”

”Kanteen mukaan EU:n elvytysrahastoaan varten kaavailema yhteisvelka ja avustusten rahoittaminen velalla rikkovat EU:n perussopimuksia ja Saksan perustuslakia. Kiistakysymysten käsittely perustuslakituomioistuimessa merkitsee ainakin hankkeen tilapäistä keskeytystä – ja lisää viivytystä.”

Milloin hallituspuolueet myöntävät puhuneensa säästeltyä totuutta siitä, että elpymispaketti olisi muka kertaluontoinen.

”Lehden mukaan elvytysrahaston tuntuvaa kasvattamista ovat esittäneet ainakin Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Italian pääministeri Mario Draghi.”

Ilta-Sanomat: Kommentti: Ei tässä näin pitänyt käydä – Ranska ja Italia haluavat jo kasvattaa EU:n elvytyspakettia

+4
JaniTuononen
Sitoutumaton

Vaalitulokset nopeimmin www.äänioikeus.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu