Politiikan iso-H, Närpiö ja vastauksien kiertely

Närpiö on aina ajankohtainen päiväpolitiikassa puolueesta riippumatta.

Iltalehti: Esitutkinta paljastaa, miten Haaviston kriisiviestintä venytti totuuden rajat äärimmilleen

”Pekka Haavisto vastasi vuosi sitten toimittajien kysymyksiin konsulipäällikön siirtämisen syistä viittaamalla Närpiön tomaatinpoimijoihin. Poliisikuulustelussa hänellä oli toiset perustelut.”

”Poliisin hankkimasta aineistosta käy ilmi, että vastausta oli suunniteltu tarkasti etukäteen.”

”Myöhemmin Haavisto kierrätti hiotut vastauksena kommentoitavana isommalla joukolla omien avustajiensa, sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) erityisavustajan ja ulkoministeriön virkamiesten kesken.”

”Haavisto ei vastannut Iltalehden kommenttipyyntöön koskien tiedotustilaisuutta ja sen uutisointia.”

”Rikoksesta epäiltynä Haavistolla ei ollut velvollisuutta puhua totta, mutta siitä huolimatta hänen vastauksensa olivat huomattavasti totuudenmukaisempia kuin tiedotustilaisuudessa.”

”Poliisille Haavisto ei enää puhunut virkamiesten normaalista tehtäväkierrosta eikä Närpiön tomaatinpoimijoista tai viisumijonojen pullonkauloista.”

Onhan se perustuslakivaliokunnan tapauksessa nähty, että vihreät kierrättävät tietoja keskenään, mutta onhan se viihdyttävää nähdä, että vihreissä käytetään eri ministeriöiden virkamiehiä vastausten hiomiseen ja kikkailuun.

Vielä viihdyttävämpää nähdä vastauksissaan kiemurrellut ulkoministeri.

Kiitos SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP tästäkin luottamuksesta ministeri Haavistoon. Haaviston kiertely antaa hyvän julkisuuskuvan hallitukselle.

Kaikkea hyvää Närpiölle!

JaniTuononen

Vaalitulokset nopeimmin www.äänioikeus.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu