Tuomiot ovat Suomessa liian lieviä – rikollisuuden torjunta on kiinni poliittisesta tahdosta

Mediasta saa lukea jatkuvalla syötöllä uutisia annetuista tuomioista. Erityisesti väkivalta- ja seksuaalirikosten kohdalla on vaikea välttyä johtopäätökseltä, että tuomioistuimet käyttävät tuomioita määrätessään lähes yksinomaan rangaistusasteikon alapäätä. Näin ollen vakavistakin rikoksista selviää usein ehdollisella. Lisäksi on silmiinpistävää, miten media pyrkii häivyttämään tekijöiden etnisen taustan rikoksista uutisoitaessa. Tämän lisäksi Suomen oikeuskäytäntö suorastaan hellii rikollisia paljousalennuksilla, ensikertalaisten puolikkailla tuomioilla ja hyvästä käytöksestä annettavilla helpotuksilla. Tämä on puhdasta rikosten uhrien halveksuntaa.

Toinen erikoinen piirre Suomessa on rikollisten oikeuksien korostaminen. Esimerkiksi itsepuolustustilanteessa uhrin tulee kohdella hyökkääjää suorastaa silkkihansikkain, jotta ei päädy itse raastupaan. On käsittämätöntä, miten puolustautuessaan täytyisi kiinnittää erityistä huomiota aggressiivisen päällekävijän oikeuksiin. Oikeus puolustaa itseään, perhettään ja omaisuuttaan kaikin keinoin pitäisi olla itsestäänselvyys. Esimerkiksi tilanteessa, jossa perheen kotiin murtaudutaan väkivalloin, pitäisi olla oikeus käyttää tarvittaessa jopa tappavaa voimaa ilman pelkoa seuraamuksista tai rikolliselle aiheutuneesta mielipahasta.

Katujengit ovat olleet viime aikoina ehkä eniten otsikoissa esiintynyt yhteiskunnallinen aihe. Pääosin maahanmuuttajataustaisen nuorten katurikollisuus on nopeassa nousussa. Poliisi on viimeiseen asti pyrkinyt kieltämään jengien olemassaolon, vaikka useimmille kansalaisille tämä lienee ollut jo pitkään selvää. Suomi on tukevasti Ruotsin tiellä maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä, katujengit ovat tästä vain yksi osoitus. On syytä olettaa, tilanne tulee pahenemaan entisestään ja väkivalta samalla raaistuu.

Millaisilla keinoilla rikollisuutta sitten tulisi torjua? Maahanmuuttoa tulisi rajoittaa voimakkaasti maista, joiden asukkailla tiedetään olevan vaikeuksia sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Samanaikaisesti tulee vaikeuttaa kansalaisuuden saamista. Edellytyksenä kansalaisuudelle täytyy olla onnistunut kotoutuminen, puhdas rikosrekisteri ja työ- tai opiskelupaikka. Rikollisten karkottamista tulee helpottaa ja nopeuttaa sekä tähän liittyvää byrokraattista prosessia keventää. Väkivalta- tai seksuaalirikoksen, josta on tuomittu vähintään ehdollista, tulee johtaa välittömään talteenottoon ja maasta poistoon riippumatta muista seikoista.

Rikollisuuden torjunta ja ennaltaehkäisy ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin poliitikot usein antavat ymmärtää. Kyse on puhtaasti poliittisesta tahdosta eli siitä, halutaanko asioille aidosti tehdä jotain. Monilta puolueilta tahtotila tähän puuttuu täysin. Tämä lienee se kuuluisa arvopohja.

Janne Hartikainen
Perussuomalaiset Vantaa

Olen Vantaan Havukoskella jo lähes kymmenen vuotta asunut konetekniikan diplomi-insinööri, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja Vantaa-Keravan aluevaltuutettu. Perheeseen kuuluu lisäkseni avovaimo ja kaksi kissaa. Olen saanut kunnallisissa luottamustehtävissä laajasti kokemusta julkisesta päätöksenteosta.

Olen työskennellyt koko urani ajan yksityisellä sektorilla eri asiantuntijatehtävissä ja tätä kautta tunnen hyvin erilaisten yritysten tarpeet. Yritysten toimintakyvyn varmistaminen ja tätä kautta uusien työpaikkojen luominen onkin erityisen lähellä sydäntäni. Suomi kilpailee koko ajan työpaikoista ja investoinneista naapurimaiden kanssa, kansallisen kilpailukyvyn kannalta on äärimmäisen tärkeää tehdä Suomesta houkutteleva maa kansainvälisille yrityksille. Tämä kehitys taas mahdollistaa veronalennukset.

Työnteko luo oikeaa hyvinvointia, ei himoverotus. Työnteon on oltava yksilölle aina kannattavaa ja tämän edellytyksenä on kannustava verotus. Verotuksen pitäisi kaikissa tilanteissa kannustaa tekemään enemmän töitä ja luoda ihmiselle edellytykset ottaa vastuu omasta elämästään ja valinnoistaan. Nykyisellään verotus on Suomessa kestämättömän korkealla tasolla ja myös verotuksen progressio on yksi maailman kireimmistä. Ei ole sattumaa, että joka vuosi lahjakkaita vastavalmistuneita ja ammattilaisia lähtee suurin joukoin kannustavamman verotuksen maihin. Tälle kehitykselle ja nykyiselle tasapäistävälle vasemmistopolitiikalle on saatava loppu. Kukaan ei vihaa niin paljon tavallista veronmaksajaa kuin vihervasemmisto.

Yksityisautoilijana koen tärkeäksi puolustaa tavallisen ihmisen oikeutta yksityisautoiluun. Suomen erityispiirteisiin kuuluvat pitkät etäisyydet vaativat käytännössä oman auton käyttöä eikä julkinen liikenne usein ole realistinen vaihtoehto. Polttoaineveron korotukset paitsi lisäävät tuotteiden kustannuksia, myös heikentävät työllisyyttä. Suomalaiset maksavat polttoaineesta Euroopan korkeinta hintaa ja tässä on kyse yksinomaan poliittisesta tahdosta. Monissa Euroopan maissa on alennettu polttoaineen hintaa verohelpotuksin. Tavallisen autoilijan riistäminen Vihreän dystopian varjolla on yksiselitteisen väärin. Bensapumpulla tulee muistaa, että kyseessä ovat Marinin eivätkä Putinin hinnat. Miksi autoilijan pitäisi kärsiä aina?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu