Vantaan väestöryhmien huomiointi kaipaa tasapuolisuutta

(Yhteiskirjoitus Roosa Walliuksen kanssa.)

Vantaan Sanomat uutisoi 27.3. Länsimäen koulun järjestäneen tiistaina 26.3. ramadania, eli muslimien paastokuukautta, viettäville oppilailleen ja heidän perheilleen illallisen. Illallinen ajoittui samalle viikolle kuin kristittyjen pääsiäispyhät, joita ei huomioitu vastaavilla järjestelyillä millään tapaa.

Vantaan Sanomien artikkelin mukaan illallinen toteutettiin nyyttäriperiaatteella, jossa vieraat tuovat itse mukanaan tarjottavat. Jutussa on kuitenkin maininta myös siitä, että koulu on osallistunut kestitykseen tarjoamalla ”pientä syötävää ja juotavaa”. Sen lisäksi, että tapahtuman järjestäminen aiheutti koululle pienimuotoisia kustannuksia, ihmettelemme suuresti sitä, että koulu huomioi yhteisötapahtuman järjestämisessä vain yhden väestöryhmän hauskanpidon.

Puhuttaessa tasa-arvosta, kannatamme ehdottomasti sitä, että myös suomalaisille lapsiperheille järjestettäisiin vastaavanlaisia tilaisuuksia sekä satsattaisiin enemmän suomalaiseen kulttuuriin ja kristillisiin pyhiin, mikäli määrärahat sen mahdollistavat. Vaikka Vantaa onkin tunnetusti Suomen monikulttuurisin kaupunki, olisi tärkeää huomioida eri väestöryhmät tasapuolisesti. Tämän tyyppiset tilaisuudet eivät vaadi suuria panostuksia ja niiden avulla voitaisiin myös parantaa eri alueiden yhteisöllisyyttä.

Janne Hartikainen
Perussuomalaiset Vantaa

Olen Vantaan Koivukylässä jo yli kymmenen vuotta asunut diplomi-insinööri, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja Vantaa-Keravan aluevaltuutettu. Perheeseen kuuluu lisäkseni avovaimo ja kaksi kissaa. Olen saanut kunnallisissa luottamustehtävissä laajasti kokemusta julkisesta päätöksenteosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu