Kannattaisiko vähävaraisen muuttaa maasta?

Arvoisan blogistin  J Hämäläisen päivän julkaisua, etenkin sen loppuosaa ja kommenttiosiota lukiessani aloin pohtia kyseistä asiaa.

Lähinnä mieleeni tuli EU-alue, etenkin itselleni maista kaikkein tutuin, eli Kreikka. Olen kyseisessä maassa vieraillut kymmenkunta kertaa. Yhteensä olen eripuolilla maata viettänyt aikaani muutamia kuukausia. Myös Kroatia sekä Montenegro voisivat tulla kysymykseen. Näissäkin maissa olen vieraillut.

Maiden etuja Suomeen nähden ovat ainakin välimerellinen ilmasto, joka estää joitakin vuoristoseutuja lukuunottamatta Suomen kaltaiset vuodenajat. Kesät ovat pitkiä ja kevääntulokin on aikaisempaa kuin meillä Suomessa. Talvista sielläpäin ei kokemusta ole, mutta olettaisin niidenkin siedettetävämpiä olevan.

Kielitaito asettaa tietysti omat haasteensa, omani kun rajoittuu jonkinlaiseen rallienglantiin ja muutamaan Kreikan sanaan. Paikallinen byrokratia voisi melkoisen vaikeaa olla.

Jos nyt päätän kuitenkin muuttoa alkaa suunnittelemaan, niin toimeentulo ja asuminen ehkä eniten mietityttää. Telttamajoitus voisi ehkä kesäaikaan vielä onnistua, mutta syksyn tullen katto pitäisi saada pään päälle.

Paljon kysymyksiä siis edelleen tarvitsee vastauksia, ennen kuin kyseistä päätöstä uskaltaa tehdä.

Jos Suomi kuitenkin jatkaa matkaansa kohti Kreikan tietä, ja alkaa leikata eläkkeistä ja sosiaaliturvasta, kyseinen mahdollisuus pitää ehdottomasti ottaa vakavaan harkintaan.

+4
Janne Kurkinen
Sitoutumaton Hyvinkää

50+mies,töitä painettu 30 vuotta yksityisen työnantajan leivissä ravintolan kyökin puolella. Sitten sairastuin vakavaan syöpäsairauteen joten olen tällä hetkellä työelämän ulkopuolella.Aikaa erilaisten puheenaiheiden seuraamiseen siis on.Tietysti toivon myös oman näkökulmani herättävän jonkinlaista keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu