Sm-liiga kuilun partaalla

Olen innokas jääkiekon seuraaja , sm-liigaakin on tullut seurattua aktiivisesti vuodesta -85.

Kaikki liigan ystävät muistavat varmasti hyvin viime kauden lopun tapahtumat.

Koronan iskiessä runkosarjan lopussa, liiga reagoi nopeasti, pari kierrosta ilman yleisöä , sen jälkeen lappu luukulle ja kausi pakettiin.

Mestaruus jäi siten historiallisesti jakamatta. Muuta vaihtoehtoa ei siinä tilanteessa ollut.

HPK on siten edelleen hallitseva mestari. Todennäköisesti se on myös tämän kauden jälkeen.

Tähän kauteen lähdettäessä tilanne oli melko lupaava, tartuntojen määrät olivat alhaisia tähän päivään verrattuna,eikä virusmuunnoksistakaan ollut vielä huolta.

Yleisöä sai vielä halleihin tulla , rajoitetusti tosin. Liiga pyrki tekemään varmasti kaikkensa , että sarjaa pystytään jatkamaan yleisörajoituksin sekä terveysturvallisuus huomioiden.

Melko nopeasti syksyn edetessä tilanne koronan suhteen huononi ja rajoitustoimia lisättiin. Käytännössä ottelut alettiin pelaamaan ilman yleisöä.

Jokainen liigaa seuraava tietää mikä lipputulojen ja oheismyynnin merkitys on seurojen talouteen.

Seurat myös kehittivät erilaisia tukikampanjoita; pahvifaneja ja muitakin keinoja paikatakseen hiukan horjuvaa talouttaan. Monenlaisella menestyksellä varmaankin. Lisäksi valtiokin tarjosi tukeaan.

Toive oli varmasti liigalla ja seuroilla vahva, että kausi pelataan loppuun ja ehkä yleisöäkin halleissa vielä nähdään. Hienoa on ollut nähdä että jotkin NHL joukkueet ovat jo pystyneet ottamaan jonkun verran yleisöä katsomoon.

Muunnosvirukset taisivat tämän vision romahduttaa lopullisesti. Seuroja on asetettu karanteeniin juuri kun pudotuspelit siintävät horisontissa, Lisäksi Tappara säätää omia lakejaan ja lokaa liigan mainetta. Ehkä korjaan sen verran että kyse on johtohenkilöistä eikä pelaajista. Ainoa asia mikä pitää liigaa vielä pyörimässä on Suomen oloissa rahakas tv sopimus,  urheilullisuudella ei taida enää olla juurikaan painoarvoa.

Tässä tilanteessa uskottavan kuplavaihtoehdon toteuttaminen tuntuu utopistiselta.

Ikävä kyllä, luulen pahoin että mestaruus jää tänäkin keväänä jakamatta ja kerho jatkaa hallitsevana mestarina.

Ehkä ensi sesongilla sitten. Toivottavasti kaikki seurat ovat mukana. Epäilen kuitenkin sitäkin.

0
Janne Kurkinen
Sitoutumaton Hyvinkää

50+mies,töitä painettu 30 vuotta yksityisen työnantajan leivissä ravintolan kyökin puolella. Sitten sairastuin vakavaan syöpäsairauteen joten olen tällä hetkellä työelämän ulkopuolella.Aikaa erilaisten puheenaiheiden seuraamiseen siis on.Tietysti toivon myös oman näkökulmani herättävän jonkinlaista keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu