Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa

Suomessa valtakunnanpolitiikkaa tehdään seuraavalla tavalla:

  1. Kansalaiset äänestävät eduskuntavaaleissa.

  2. Eduskunta valitsee keskuudestaan enemmistöhallituksen.

  3. Eduskunnassa noudatetaan ryhmäkuria.

  4. Näinollen hallitus määrää eduskuntaa toisin kuin perustuslain henki edellyttäisi.

  5. Hallitus ottaa virkamiesten välityksellä vastaan toimintaohjeet elinkeinoelämältä. Nuo toimintaohjeet perustuvat niinsanottuihin talouden realiteetteihin eli elinkeinoelämän omistajatahojen etuihin.

  6. Hallitus hyväksyttää eduskunnalla elinkeinoelämän omistajatahojen etuja toteuttavat päätökset.

Koska kansalaisten äänestyskäyttäytyminen eduskuntavaaleissa ei vaikuta pienimmässäkään määrin niinsanottuihin talouden realiteetteihin ja koska nämä viimemainitut määräävät Suomessa toteutettavan politiikan suurista linjoista, tulee johtopäätökseksi vääjäämättä, että äänestämällä ei voi vaikuttaa mihinkään todella tärkeään asiaan eli niihin asioihin, joilla on suuri taloudellinen merkitys.

 

Yksipuoluejärjestelmä: Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu