Charlie heebo sai turpaansa, mutta ei anneta sen hidastaa menoa

Sananvapautta kannattaa puolustaa. Erityisesti sananvapauden ylintä sankaruutta on tehdä pilkkaa toisella tavalla uskovista, olipa usko luonteeltaan uskonnollista tai poliittista. Silloin voimme kaikki yhdessä nauraa niille toisille, joita pidämme naurettavina. Eikös se ole mitä mainiointa satiiria? Ja lisäksi satiirihan palvelee typeryyksien eliminoimisessa, joten kaikki voittavat.

Joitakin vuosia sitten Ranskassa tapettiin ihmisiä reaktiona Profeetta Muhammedista esitettyyn pilakuvaan ja hiljattain Ranskassa tapettiin opettaja, joka oli esittänyt tuollaisen pilakuvan oppilaille.

Tänään YLE kertoo, että Nizzassa on tapettu kolme ihmistä ja että tappojen ajatellaan olevan  mahdollisesti jossain yhteydessä noihin aiemmin mainittuihin pilakuvajupakoihin.

Tälläkin blogialustalla on keskusteltu vilkkaasti viime päivinä Ranskassa tapahtuneesta opettajan murhasta ja suuri enemmistö keskustelijoista tuntuu olevan sitä mieltä, että lisää pökköä pesään vaan, koska painostukselle ei saa antaa periksi.

No, sitten vain uusia pilakuvia liikkeelle. Joskushan sen on pakko toimia: ääri-islamistit varmaan lopulta oppivat olemaan tappamatta, kunhan vain jaksamme ärsyttää heitä riittävän kauan. Koetetaan, p€rkele, loppuuko meiltä pilakuvat ennen kuin teiltä puukot vai kuinka käy.

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, enemmänkin: melkein kuin oltaisiin lähtemässä ristiretkelle uudelleen.

https://yle.fi/uutiset/3-11619882

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu