Ehkä järki sittenkin voittaa lopulta

Koronavirusepidemian vastaisessa taistelussa on tähän asti ollut vallalla lähinnä joukkohysteria, paniikin lietsominen ja tekopyhä hurskastelu siitä, että ”jokaisella on oikeus elämään” — samalla kun on suljettu silmät siltä tosiseikalta, että ei kaikkia voida pitää hengissä ikuisesti, tehtiinpä mitä tahansa. Ja mitä kovemmin yritetään, sitä useampi tulee kuolemaan tuon toivottoman taistelun seurauksena eikä niinkään koronaviruksen takia.

Ensi talvena odotettavissa olevaan toiseen aaltoon valmistautuminen on käynyt hädintuskin kenenkään mielissä. Ensi talvihan on niin kaukana, että tuskin se tänne tulee… Nyt vain jokainen omaan kotiin piiloon, rajat kiinni ja työnteko seis niin kyllä siitä vielä hyvä seuraa — suomalaisen sisun voimalla, p*rkl…

Voi olla, että vähitellen järki kuitenkin voittaa ja poliittiset päättäjät tunnustavat tosiasiat. Alla linkitetty eilinen Hesarin artikkeli on yksi sellainen heikko signaali:

Vaihtuuko ihmetys Ruotsin koronalinjasta ihailuun?

””TOIMIIKO Ruotsi oikein?” aprikoi kolme Pulitzer-palkintoa saanut Thomas L. Friedman New York Timesin laajassa analyysissä.

”Onko Ruotsin tiede oikeassa?” kysyy BBC laajassa artikkelissaan.

Spekulointi kiihtyi entisestään, kun maailman terveysjärjestön (WHO) koronavirustoimia johtava epidemiologi Michael Ryan arvioi keskiviikkona, että Ruotsin huomiota herättävän löyhät rajoitukset koronaviruksen aikaan edustavat ”monella tapaa tulevaisuuden mallia”, jos aiomme saavuttaa ”uuden normaalin”.

…koronaviruksen hoitotoimenpiteiden onnistuneisuus ei riipu koronavirukseen kuolleiden lukumäärästä, vaan se mitataan suhteessa koko kansanterveyden kehitykseen seuraavan 4–5 vuoden aikana.

[Koulujen] Sulkemiset toisivat lapsille hänen mukaansa lisää mielenterveydellisiä ongelmia, joita jouduttaisiin hoitamaan vuosia ja vuosikymmeniä.

Ruotsissa on koulujen lisäksi myös ravintolat pidetty koko ajan auki tietyin varotoimin. Sillä vältettäneen alan konkursseja, irtisanomisia ja työttömyydestä aiheutuvia terveyshaittoja.

”Meillä [ruotsalaisilla] on kyky ajatella tasapainoa, nähdä koko kuva”, Carlson ylistää Ruotsin mallia…”

 

…………………..

Lue myös kirjoitukseni 22.3.2020:

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu