Kommunistisen liikkeen uusi tuleminen muhimassa? Mao Tse Tung ja Kim Il Sung olivat nuorina nationalisteja.

Yllä kuvakaappaus kirjan Understanding Korea 9 – Human Rights sivulta.

* * *

Kommunistisen liikkeen uusi tuleminen muhimassa? Mao Tse Tung ja Kim Il Sung olivat nuorina nationalisteja.

Kiinan Kansantasavallan ensimmäinen johtaja Mao Tse Tung ja Korean Demokraattisen Kansantasavallan ensimmäinen johtaja Kim Il Sung tutustuivat sosialistiseen ideologiaan vasta opiskeluaikoinaan. Jo sitä ennen heillä oli anti-imperialistinen ja nationalistinen vakaumus ja olivat poliittisesti aktiivisia.

Nykyään niinsanotuissa länsimaissa – Suomessakin – on leviämässä nationalistiset ja anti-imperialistiset ajatukset, mutta sosialismi tuntuu olevan ideologiana tuntematon; sosialismi on nykyisessä yhteiskunnallisessa keskustelussa pelkkä kirosana ilman konkreettista sisältöä.

Mutta eikö sosialistit ole internationalisteja eikä nationalisteja? Kuten Kim Jong Il kirjoitti, siinä ei ole mitään ristiriitaa, että sosialistit voivat olla myös nationalisteja – kunhan nationalismi vain ymmärretään oikein eli oman maansa itsenäisyyden vaatimiseksi ja saman oikeuden antamiseksi muille kansoille. Aitoa kansainvälisyyttä voi olla olemassa vain itsenäisten kansojen kesken.

Mitä tapahtuu, kun nykyajan innokkaimmat nationalistit ja anti-imperialistit sattuvat ennemmin tai myöhemmin törmäämään johonkin lähteeseen, josta saavat tietoa siitä, mitä sosialismi todella tarkoittaa? Veikkaan, että he saattaisivat innostua siitä aivan kuten Mao Tse Tung ja Kim Il Sung aikanaan.

Olen huomannut nettikeskusteluissa, että joillakin nationalisteilla on samansuuntaisia ajatuksia joistain asioista kuin esimerkiksi Pohjois-Koreassa. Jokainen voi tätä testata lukemalla Pohjois-Koreassa vuonna 2017 julkaistun kirjan Understanding Korea 9 – Human Rights:

http://www.korean-books.com.kp/KBMbooks/en/book/common/00000430.pdf

Yllä kuvakaappaus kirjan sivulta.

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu