Koronaexitstrategia poliittisille päättäjille löydetty: Happy end!

Miten tässä näin kävi?

Olet varmaan nähnyt elokuvia, joissa päähenkilö – hyvis – on ollut jossain äärimmäisessä tilanteessa, jossa on ollut henki kyseessä ja hän on joutunut paniikkiin ja alkanut toimia primitiivisesti. Hän ei tiedä, mitä tapahtui, mutta kun hän tuli tolkkuihinsa, ympärillä oli kasa pahiksia kuolleina ja sankarillamme oli ase kädessä ja hän oli yltäpäältä veressä – ei tosin omassaan – eikä paikanpäällä näkynyt ketään muita. Sitten päähenkilömme alkaa ihmetellä, että mitä oikein on tapahtunut… Ei kai vain hän…? Hänhän on hyvis, eikä koskaan tekisi pahaa kärpäsellekään…

Veikkaan, että suurinpiirtein tuollainen olo alkaa vähitellen olla läntisten maiden poliittisilla päättäjillä nyt kun poikkeustila on jatkunut pari kuukautta ja sen taloudelliset vaikutukset alkavat hahmottua päivä päivältä paremmin. Lisäksi alkaa pikkuhiljaa paljastua se, että vaikutukset eivät ole pelkästään taloudellisia.

Esimerkiksi Suomessa itsemurhat ovat lisääntyneet selvästi poikkeustilan aikana. Muissa maissa, joissa on ollut ihan oikeita ulkonaliikkumiskieltoja, on alettu miettiä, mitä vaikutuksia sillä on esimerkiksi lasten terveyteen, että ei ole saanut mennä kodista ulos 6 viikkoon niin kuin oli tilanne esimerkiksi Espanjassa.

Kaikissa maissa on havaittu, että muista vaivoista kärsivät ovat jättäneet menemättä lääkärille vaivojensa kanssa, koska koronapaniikki. Montakohan kuolemaa tämä on aiheuttanut?

Ruotsi on kunniakas poikkeus: siellä näitä asioita ajateltiin jo etukäteen ja jätettiin poikkeustilaan ryhtymättä.

Exitstrategia: Miten vetäytyä tilanteesta ottamatta vastuuta tapahtuneesta?

Siinäpä kysymys, joka varmasti vaivaa jokaista ”vastuullista” poliitikkoa tällä hetkellä. Tai jos ei ihan vielä ihan kaikkia, niin päivä päivältä aina vain useampaa.

Ratkaisu on löydetty ja ensimmäisen vihjeen siitä saimme YLE:n lauantaiaamun uutisesta, jossa asiantuntijoiden suulla kerrotaan, että koronaviruksen toinen aalto jää ehkä tulematta.

Me, jotka olemme jo oppineet tulkitsemaan valtamedian uutisia, tiedämme, mitä tuo tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että kun koronavirusepidemian toinen aalto tulee ensi syksynä/talvena, siihen jätetään reagoimatta ja teeskennellään, että mitään toista aaltoa ei tullutkaan.

Koska koronavirus ei ole oleellisesti tappavampi kuin muutkaan flunssavirukset, tavallinen kansa ei sitä toista aaltoa edes huomaa. Ei tätä ensimmäistäkään aaltoa oltaisi huomattu, ellei media olisi saanut lietsottua päättäjiä paniikkiin.

Voimme siis odottaa ja toivoa, että kesän aikana viimeisetkin poikkeustilatoimenpiteet puretaan ja sen jälkeen koko jupakka unohdetaan. Rokote tietysti kehitetään ja sillä jotkut tienaavat miljardeja joka vuosi ihan niin kuin muillakin flunssarokotteilla. Ja lasku lankeaa tietysti tavallisen kansan maksettavaksi niin kuin aina. Mutta pääasia, että elämä saa jatkua normaalisti ilman mitään poikkeustilahullutusta.

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu