Kun kokonaiskuolleisuus ei juurikaan nouse…

Vuosi on vaihtunut ja kohta alamme saada lukuja siitä, mikä oli kokonaiskuolleisuus eri maissa 2020. Kun noita lukuja sitten verrataan lukuihin, joissa näkyy samojen maiden koronauhrien määrä samana vuonna, voimme vetää mielenkiintoisia johtopäätöksiä.

Luin juuri artikkelin, jonka mukaan USA:ssa kokonaiskuolleisuus oli viime vuonna noin 61 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Mutta koronauhrien määräksi on USA:ssa viime vuonna kirjattu 315 000 henkeä.

Mitä tästä pitäisi päätellä? Että ilman koronavirusta USA:n kokonaiskuolleisuus olisi ollut 254 000 alempi kuin vuotta aiemmin? Ei kuulosta uskottavalta. Niin alhainen kuolleisuus nähtiin viimeksi vuonna 2014. Seuraavana vuonna 2015 kokonaiskuolleisuus oli 86 000 enemmän eli kokonaiskuolleisuus kasvoi selvästi enemmän kuin vuodesta 2019 vuoteen 2020. Mikähän hirvittävä epidemia mahtoi vuonna 2015 USA:ta vaivata?

Voisiko selitys sittenkin olla se, että jos ihminen ei kuole yhdestä syystä niin hän kuolee toisesta syystä? Se, miksi koronaviruksen kanssa kuolemisesta on tehty hirvittävä peikko samalla kun muista kuolinsyistä vaietaan miltei tyystin, on minulle arvoitus.

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Olen lopettanut kirjoitusteni julkaisemisen Uuden Suomen Puheenvuorossa helmikuussa 2021. Tätä uudemmat kirjoitukseni julkaisen sivustoilla, joilla sallitaan koronaviruspandemian ja siihen liittyvien ilmiöiden kriittinen tarkastelu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu