Kuten ennustin jo maaliskuussa, koronavirus ei ole paha tappaja Afrikassa

Jos COFAD-19 ei olisi äärettömän vaarallinen megahysteria, jonka valtaan koko maailman poliittiset johtajat on hypnotisoitu, en vaivautuisi kirjoittamaan blogia teemalla mitäs minä sanoin.

(fad: an intense and widely shared enthusiasm for something, especially one that is short-lived; a craze)

Afrikan koronakuolemat

Tietysti jokainen, jonka lukujärjestelmä on muotoa yksi, kaksi, monta… on sitä mieltä, että yli kaksi kuollutta on suuri määrä kuolleita. Mutta jätetään nyt lapsellisuudet hetkeksi sikseen, jooko?

Tästä voi tarkkailla Afrikan koronauhrien määrää:

https://datawrapper.dwcdn.net/RQJvk/6/

Ja täällä sama numeroina:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Jokainen täysjärkinen tämän olisi voinut ennustaa jo maaliskuussa tai jopa aiemmin

Niiden tietojen perusteella, joita luin eri maiden valtamediasta helmikuussa, sain vaikutelman siitä, että koronavirus muistuttaa monessa suhteessa paljon flunssavirusta.

Jokainen ihminen kuolee lopulta johonkin vaivaan tai sitten ihan muuten vain. Kukaan ei elä ikuisesti. Jos ihminen ei kuole yhdestä syystä, hän kuolee toisesta syystä. Runsas prosentti väestöstä kuolee vuodessa syystä taikka toisesta niin kauan kuin eliniän odote on alle 100 vuotta – kuten jokaisen peruskoulun matematiikan kurssin suorittaneen pitäisi ymmärtää.

Afrikassa (erityisesti kehitysmaissa) ihmiset kuolevat ruoanpuutteen tai perusterveydenhuollon puutteen takia jo nuorina tai aikuisina viimeistään siinä vaiheessa kun eivät enää pysty pitämään huolta itsestään. He eivät jää roikkumaan raihnaisina elämän syrjässä kiinni liki satavuotiaiksi asti niinkuin hyvinvointivaltioissa. Toisaalta, kuten on ollut selvää jo alusta asti, koronavirus aivan kuin flunssaviruskaan, ei tapa hyväkuntoisia ihmisiä.

Siksipä koronaviruksella ei ole niin paljon niitettävää kehitysmaissa kuin hyvinvointivaltioissa.

Onko tuo hirvittävän vaikea ja monimutkaiselta vaikuttava ajatus ymmärrettäväksi?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/koronauhrien-maara-afrikassa-saattaa-jaada-huomattavasti-odotettua-pienemmaksi/

Vastaavasti Ruotsissa kuolee vuodesta toiseen paljon ihmisiä tavallisen flunssan takia

Ruotsissa kuolee vuodesta toiseen huomattavasti enemmän ihmisiä tavallisen flunssan kourissa kuin naapurimaissa. Miksi? Siksi tietenkin, että Ruotsissa ei kuolla yhtä paljon muista syistä! Kuinka vaikeaa tätä on ymmärtää?

Esimerkiksi Suomessa ihmiset ryyppäävät itsensä hengiltä tai tappavat itsensä ihan muuten vain v*tutuksen käydessä ylivoimaiseksi jo ennen kuin vanhuudenheikkous yllättää. Siksipä Suomessa kuollaan flunssaan ja koronavirukseen vähemmän kuin Ruotsissa.

No shit, Sherlock?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/korona-vs-flunssa-vertailua-lukujen-valossa/

Norjassa tutkijat kirjoittivat tästä jo huhtikuussa ja heidän tutkimuksensa julkaistiin Aftenpostenissa, joka on sikäläinen Hesari:

https://www.aftenposten.no/norge/i/rARm9A/aatte-forskere-influensa-tar-flere-liv-enn-koronaviruset-i-norge-sver

https://www.aftenposten.no/meninger/i/3Jb7rP/korona-sammenligning-med-andre-land-og-sykdommer-er-helt-avgjoerende

https://www.aftenposten.no/norge/i/GGL8j6/forskernes-sammenligning-av-korona-og-influensa-skapte-stort-engasjeme

Onneksi rokote koronaviruspelkoa vastaan on jo nurkan takana

Valtamedia lietsoo koronapaniikkia ja on saanut jopa poliittiset päättäjät sekoamaan — ei pelkästään Suomessa, vaan koko maailmassa. Onneksi rokote koronaviruspelkoa vastaan on jo kohta käytettävissä ja voimme alkaa odottaa jotain muuta pelottelunaihetta. Mahdetaanko palata ilmastonmuutoshysteriaan vai keksitäänkö jotain ihan uutta? Vai vieläkö yritetään pelotella viruksilla – joko koronaviruksen muunnoksilla tai muilla?

Niin tai näin, sama sirkus jatkuu. Olisi hyvä, jos kansa alkaisi jo tämän tajuta.

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu