Mistä persujen suosio sikiää?

Persujen suosion nousussa ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä – ei sen paremmin Suomessa kuin missään muussakaan Euroopan maassa.

Leon Trotsky analysoi tuon ”perussuomalaisuuden” nousun aivan hyvin jo 1930-luvulla. Valitettavasti hänen analyysiaan ei otettu tuolloin kuuleviin korviin aivan kuin ei oteta tälläkään kertaa.

https://www.marxists.org/archive/trotsky/works/1944/1944-fas.htm

Olen tässä blogikirjoituksessani koettanut avata hieman tuota:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/239939-suomi-ja-eurooppa-marssivat-jalleen-kohti-fasismia-ja-suursotaa/

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu