NATO:n propaganda, disinformaatio ja hybridivaikuttaminen Euroopassa

Yksi USA:n keihäänkärki noissa propagandaponnisteluissaan on NATO Strategic Communications Centre of Excellence. NATO kutsuu siis omaa propagandaansa nimellä Strateginen Kommunikaatio. Eikös kuulostakin hienolta? Edes George Orwell olisi tuskin keksinyt parempaa nimeä.

En mielelläni kuuntele juoruilua. Jos haluan tutustua vaikkapa Pohjois-Koreaan, luen ja katselen pohjoiskorealaisia dokumentteja ja päättelen niistä sekä muista tietämistäni tosiasioista, miten asiat ovat ja vastaavasti, jos haluan tutustua NATO:n propagandatoimintaan, luen mieluiten NATO:n omista lähteistä ja päättelen mistä on kyse. Jos yrittää tutustua johonkin tahoon vain kuuntelemalla, mitä kyseisen tahon vihollisilla on sanottavana, on lopputulos jo ennalta annettu eikä useinkaan ollenkaan todenmukainen.

Tässä linkki sivulle, jossa tuo NATO:n propagandaelin esittelee itseään lyhyesti:

https://www.stratcomcoe.org/about-us

Heti alkajaisiksi siellä todetaan näin: ”Since wars begin in the minds of men, it is in the minds of men that the defences of peace must be constructed.” Suosittelen lukemaan koko sivun huolellisesti.

Minäkin olen joissakin propagandaa ja valtamediaa käsittelevissä blogiteksteissäni todennut, että taistelu yhteiskunnallisesta vallasta on ennenkaikkea taistelua ihmisten mielistä. Valta on sillä taholla, jolla on pääsy muokkaamaan ihmisten mielet.

NATO myös tarjoaa jokaiselle propagandistiksi (vai pitäisikö symmetrian vuoksi sanoa NATO:n trolliksi) haluavalle ilmaisia nettikursseja. Suosittelen alla linkitetyn johdantovideon katsomista ja kuuntelemista ajatuksella:

https://www.stratcomcoe.org/online-course-introduction-stratcom

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu