Olisiko Suomeen perustettava sananvapausministeriö?

Sananvapausministeriön vastuualueella olisi muun muassa valvoa, että mielenosoitukset sujuvat tarkoituksenmukaisella tavalla.

Mielenosoituslupa

Vastaisuudessa mielenosoituksen järjestäjän olisi etukäteen anottava mielenosoituslupaa sananvapausministeriöltä. Hakemuksessa olisi kerrottava, minkä asian puolesta tai mitä asiaa vastaan mieltä osoitetaan. Ministeriö voisi myöntää mielenosoitusluvan vain hyvien asioiden puolesta ja huonoja asioita vastaan järjestettäviin mielenosoituksiin. Tämä olisi välttämätöntä demokratian ja sananvapauden puolustamiseksi. Jokainen varmaan ymmärtää, mitä siitä pidemmän päälle seuraisi, jos esimerkiksi sallittaisiin mielenosoitukset sananvapautta vastaan tai muuta hyvinvoinnin kannalta tärkeää asiaa, kuten vaikkapa yritysten kilpailukykyä vastaan.

Huonojen asioiden puolustaminen ja edistäminen ei palvele kenekään etua ja siksi on parempi, ettei yhteiskunnan resursseja tuhlata sellaisia ajavien mielenosoitusten valvomiseen.

Mielenosoitusten järjestyksenvalvonta

Poliisilla on nykyiselläänkin enemmän kuin tarpeeksi tekemistä. Siksi poliisin tehtävätaakkaa mielenosoitusten yhteydessä olisi kevennettävä. Olisi perustettava sananvapausministeriön alaisuuteen mielenosoitusten järjestyksenvalvontayksikkö, jonka tehtävänä on valvoa, että mielenosoitukset sujuvat juoheasti.

Jos mielenosoittajat eivät noudata järjestyksenvalvontayksikön henkilöstön kehotuksia, heidät voidaan neutraloida järjestyksenvalvojan parhaaksi katsomalla tavalla.

Järjestyksenvalvojan on myös huolehdittava yleisemmistä esimerkiksi kansanterveyttä koskevista näkökulmista mielenosoituksen yhteydessä. Järjestyksenvalvoja voi esimerkiksi harkintansa mukaan laittaa yksittäisille mielenosoittajille kasvomaskin koronavirustartunnan ehkäisemiseksi. Maski voi olla mikä tahansa peite, joka estää suusta ja nenästä minkä tahansa haitallisen viruksen tai mielipiteen karkaamisen.

Turhista oikeudenkäynneistä vapautuminen

Tuomioistuimet ovat myös ankarien budjettiraamien rasittamia ja siksi on syytä ennaltaehkäistä turhia oikeusjuttuja. Tämän takia mielenosoitusten järjestyksenvalvontayksiköt valtuutettaisiin ratkaisemaan mahdolliset kiistatilanteet niinsanottuun lopulliseen ratkaisuun asti niin ettei tarvitsisi jälkeenpäin enää käydä turhia oikeusjuttuja yhteiskunnan kustannuksella. Tämä on kaikkien yhteinen etu.

Kaikki tämä demokratian ja sananvapauden sekä yleisen oikeustajun puolustamiseksi, tietysti

Olen vakuuttunut siitä, että tässä esitetyt vaatimattomat ehdotukset nauttivat kansan syvien rivien vankkaa suosiota, vaikka useimmat ehkä arastelisivatkin ilmaista kannatustaan sen oikeilla nimillä.

On tärkeää ymmärtää, että näiden toimenpiteiden toteuttaminen olisi perusteltua Suomessa juuri siksi, että Suomi on moniarvoinen demokraattinen oikeusvaltio, jossa vallitsee laaja – käytännössä rajoittamaton – sananvapaus. Jos Suomi olisi diktatuuri, jossa vain hallinnolle suotuisten mielipiteiden ilmaiseminen olisi sallittua tai jossa kansalaisten oikeusturvaa ei olisi vahvasti suojattu, tällaiset toimenpiteet eivät tietenkään tulisi kysymykseen. Näitä voidaan toteuttaa vain demokratioissa, ei diktatuureissa.

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu