Palstalaiset onnellisen pihalla

Kuten olen jo aiemmissa blogeissani selittänyt, tämä vuosi 2020 tullaan muistamaan vuotena, jolloin niinsanottu demokraattinen länsimaailma siirtyi diktatuuriin.

Siitä huolimatta tällä palstalla jatketaan suunpieksemistä pinnallisesta suomalaisesta puoluepolitiittisesta teatterista ja siihen liittyvistä likipitäen mitäänsanomattomista kysymyksistä.

Olen jo vuosia sitten selittänyt tällä palstalla, mistä yhteiskunnalliset ongelmat johtuvat ja miten ne voitaisiin ratkaista.

Mutta kun ei niin ei…

USA on ollut Länsi-Euroopan esikuva toisen maailmansodan päättymisestä lähtien. Ja on edellleen. Siksipä kannattaisi kiinnittää huomiota siihen miten USA:n liittovaltio on hajoamassa / ajautumassa kaaokseen. Tavalliset tallaajat ovat saamassa tarpeekseen niinsanotusta ”länsimaisesta vapaudesta”. Tavalliset tallaajat hyökkäävät asein poliisia vastaan.

WATCH: Protesters armed with rifles face off against police APC in Kenosha after latest police shooting

Vastaavaa on nähtävissä Euroopassakin, vaikka toistaiseksi vielä vähemmässä määrin. Ranskan keltaliivit eivät ole vielä turvautuneet polttopulloihin tai ampuma-aseisiin toisin kuin USA:n mielenosoittajat. Mutta olisi typerää kuvitella, että se mikä on jo nähtävissä USA:ssa ei leviäisi Eurooppaan.

Olen viime aikoina katsellut tv-sarjaa The Wire (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wire ) ja sitä katsellessani on mieleeni tullut, että se on itse asiassa informatiivisempi kuin uutislähetykset – mitä tulee kykyyn analysoida yhteiskunnan kehitystä. Uutisissa tyydytään pinnalliseen viihteeseen eri poliitikkojen ja puolueiden välillä, mutta mainitussa tv-sarjassa – ja varmaan monessa muussakin – kerrotaan, mitä oikeasti tuleman pitää.

Tähän on siis maailma mennyt: Uutislähetykset ovat pelkkää propagandaa, kun taas ”fiktiiviset” tv-sarjat tarjoavat älykästä analyysia yhteiskunnan kehityksestä.

jannekejo

Ilmaisia oppitunteja, helmiä sioille. Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu