Paransiko koronavirustartunta syövän?

Navarran yliopiston mikrobiologian katedraatikko Ignacio López-Goñi kertoo blogissaan mielenkiintoisesta tapauksesta, jossa 61-vuotiaalla miehellä oli III-vaiheeseen ehtinyt Hodkinin tauti (imusolmukesyöpä). Pian diagnoosin antamisen jälkeen hän joutui sairaalaan hengitysvaikeuksien takia ja hänellä todettiin koronaviruksen aiheuttama keuhkokuume. Yhdentoista päivän jälkeen hänet lähetettiin sairaalasta kotiin toipumaan. Hänelle ei annettu sen paremmin kortikosteroideja kuin immunokemoterapiaakaan.

Neljä kuukautta myöhemmin havaittiin, että imusolmukkeiden tulehdus oli vähentynyt ja tarkempi tutkimus osoitti syövän parantuneen. Hypoteesina on että koronavirusinfektio sai aikaiseksi elimistön immunipuolustuksen reaktion, joka suuntautui syöpäkasvainta vastaan. Koronavirustartunta olisi siis epäsuorasti parantanut syövän.

Ei mikään uusi asia

1800-luvun loppupuolella newyorkilainen lääkäri William B. Coley kehitti syöpähoidon, jossa käytettiin bakteereita, joita kutsuttiin Coleyn myrkyksi.

Coley oli huomannut, että syöpäpotilailla, joilla on lisäksi jokin infektio, oli parempi hoitovaste kuin potilailla, joilla ei ollut infektiota. Coley ajatteli, että infektio stimuloi immuunipuolustusjärjestelmää taistelemaan syöpää vastaan ja siksi hän kehitti bakteerikoktailin, jossa oli Streptococcus pyogenesta ja Serratia marsescenia ja tätä koktailia hän ruiskutti suoraan syöpäkasvaimeen. Vuosien ajan Yhdysvalloissa hoidettiin joitakin parantumattomina pidettyjä syöpiä bakteereilla ja monessa tapauksessa menestyksekkäästi.

Hoitoa kohtaan esitetty kritiikki ja ennenkaikkea uusien hoitomuotojen kuten kemo- ja radioterapian kehittäminen saivat kuitenkin Coleyn myrkyt vaipumaan pikku hiljaa unholaan. Nykyään on kuitenkin kokeellisesti osoitettu, että Coleyn hoidon perusperiaate oli oikea ja että jotkin syövät ovat herkkiä immuunipuolustuksen stimuloinnille.

Viime vuosikymmeninä on käytetty Calmette-Guerinin basillia (BCG) hoitona virtsarakon syöpää vastaan. BCG saa aikaiseksi immuunipuolustusreaktion, joka tuhoaa virtsarakon seinämän syöpäsolut, ainakin syövän ollessa alkuvaiheissaan.

López-Goñi antaa myös linkin British Journal of Haematologyn sivulle, jossa tapaus on alunperin raportoitu.

Lue myös pari aiempaa blogitekstiäni, joissa kerrotaan, miten vanhat toimivat hoidot painuvat unholaan kun uutta ja jännää teknologiaa keksitään tilalle:

Syöpä ei ole geneettinen, vaan aineenvaihdunnallinen sairaus. Ruokavaliolla on mitä tärkein rooli syövän ehkäisyssä ja hoidossa.

Epilepsiaa on parannettu menestyksekkäästi paastolla ja ketogeenisellä dieetillä jo sadan vuoden ajan

Pidä huolta terveydestäsi. Jos nykymeno jatkuu, niin julkisella sektorilla ei ole siihen varaa eikä aikaa enää muutaman vuoden päästä.

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Olen lopettanut kirjoitusteni julkaisemisen Uuden Suomen Puheenvuorossa helmikuussa 2021. Tätä uudemmat kirjoitukseni julkaisen sivustoilla, joilla sallitaan koronaviruspandemian ja siihen liittyvien ilmiöiden kriittinen tarkastelu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu