Pohjois-Korean ja Japanin välisessä sodassa eteläkorealaiset kannattaisivat Pohjois-Koreaa

Uusi tutkimus paljastaa, että jos Pohjois-Korean ja Japanin välille syttyisi sota, 45,5% eteläkorealaisista kannattaisi Pohjois-Koreaa ja vain 15,1% kannattaisi Japania. 39,4% vastaajista ei osaa tai ei halua sanoa kantaansa.

Japani miehitti Koreaa vuosina 1910-1945 ja kohteli korealaisia raa’asti siirtomaaisännän ottein. Toisen maailmansodan aikana Japani muun muassa alisti kymmeniä tai jopa satoja tuhansia korealaisia naisia japanilaissotilaiden seksiorjiksi.

Sodan päättymisestä lähtien USA on miehittänyt Korean eteläosaa ja vuonna 1948 maa jaettiin muodollisesti kahtia kun USA ei rauhansopimuksen vastaisesti suostunut poistumaan miehittämältään alueelta. Näin Korea jakautui Pohjois-Koreaan ja Etelä-Koreaan. USA miehittää edelleen Etelä-Koreaa.

Vuosina 1950-53 käytiin USA:n masinoima Korean sota, jossa ei ole edelleenkään tehty rauhansopimusta, vaan pelkkä aseleposopimus.

Toisen maailmansodan loppuvaiheissa USA kiirehti miehittämään Korean eteläosaa saadakseen jalansijan Korean niemimaalla läheltä Neuvostoliittoa ja Kiinaa. Siksi USA on jäänyt olemaan sinne.

Donald Trump on ”erehtynyt” yrittämään liennytystä suhteessa Pohjois-Koreaan ja tätä ei USA:n sotahaukkatahot pysty sulattamaan. Tämä on yksi syy siihen, että Trumpia demonisoidaan USA:n valtamediassa.

Linkki uutiseen, jossa kerrotaan tuosta kyselytutkimuksesta eteläkorealaisten suhtautumisesta mahdolliseen sotaan Pohjois-Korean ja Japanin välillä: https://www.rt.com/news/472834-south-korea-kim-versus-japan/

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu