Suomi on kärpäsen paska maailman mittakaavassa

Pahoittelen, jos otsikko tuntuu jonkun mielestä provosoivalta. Koettakaa elää sen kanssa, niinkuin amerikaksi sanotaan (cool, eikö totta… :/).

Lopetin kirjoittamisen tällä palstalla runsaat 4 kuukautta sitten. Siihen oli muutama syy. Ensinnäkin olin jo sanonut aika paljon siitä mitä minulla oli sanottavana ja olin jo vastaväitteistä oppinut sen mitä niistä oli opittavana — suoraan tai epäsuorasti. Miksi tuhlata enempää aikaani ja energiaani täällä?

Sittemmin olen etsinyt joitakin mahdollisuuksia käydä älyllistä keskustelua englannin kielisillä palstoilla internetissä. Olen pettymyksekseni havainnut, että taso niillä ei ole oleellisesti korkeampi kuin täällä. Valitettava johtopäätös tuntuu olevan, että jos haluaa käydä todella rakentavaa keskustelua ja oppia jotain uutta,  on tyydyttävä keskustelemaan itsensä kanssa ja lukea hyviä kirjoja (onneksi niitä ei ole vielä (kaikkia) sensuroitu terrorismiin vedoten tai muulla verukkeeseella; esimerkiksi Nietzschen ”Näin Lausui Zarathustra” on yksi suosikkejani).

Mutta miksi siis kirjoitan täällä nyt tänään?

Sain eilen sähköpostia Markku Huuskolta ja hän kertoi, että tämä palsta uudistuu.  Niinpä tulin katselemaan. Ja tänään — kuinka ollakaan — olen sen verran tukevasti kännissä, että mitään uutta oivaltavaa keskustelua itseni kanssa lienee turha yrittää viritellä (aamulla kirjoitin jotain rakentavaa, mutta se tuskin teitä kiinnostaisi… Tai oikeastaan tarkemmin ajatellen olen sen tällekin palstalle jo aiemmin kirjoittanut, tosin suomeksi. Tietenkään kukaan ei sitä enää muista, koska sitä ei ole viimeisten parin päivän aikana uutisotsikoissa mainittu). Yhtä hyvin voin siis tuhlata aikaani kirjoittamalla tälle palstalle. Pitäkää hyvänänne.

Mutta mitä kirjoittaisin konkreettisesti? Kuten jo sanoin, olen enimmäkseen jo kirjoittanut tälle palstalle sen mitä koen tärkeäksi kirjoittaa (ja lieneekö kukaan siitä mitään oppinut?).

Kirjoitin tänään kommentin yhteen kirjoitukseen tällä palstalla ja otin siinä puheeksi propagandan. Se on tärkeä teema. Käytännössä asia on niin, että fiksuin mielipide ei välttämättä voita yhteiskunnassa, vaan se mielipide, jota toistetaan eniten. Siksi jokaisen kannattaisi opiskella propagandan olemusta ja nähdä, että meidän omakin yhteiskuntamme on propagandan läpikyllästämä. Aloittakaa vaikka tästä: https://www.amazon.es/Propaganda-Jacques-Ellul/dp/0394718747

Ne aiheet, joista täällä päivittäin kirjoitamme, tulevat (hyvin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta) suoraan valtamediasta. Valtamedia asettaa tavallisen rahvaan päivittäiset puheenaiheet. Kaikesta tästä olen kirjoittanut tällä palstalla jo aiemmin lukemattomia (sic!) blogeja. Kokemuksesta desillusioituneena en odota, että kukaan tälläkään kertaa lotkauttaisi korvaansa, saati panisi korvansa taakse.

Mutta vielä lyhyesti kirjoitukseni otsikkoon ja sen merkitykseen. Suomen kieltä taitavien määrä on noin yksi promille maailman väestöstä. Suomen kieltä taitavien poliittiset mieltymykset ovat keskimäärin äärioikeistolaisia maailman mittakaavassa. Siksi en näe mitään mieltä tuhlata aikaani ja energiaani suomeksi kirjoittamiseen. Aikansa kutakin. On aika siirtyä eteenpäin. Hyvää yötä, nukkukaa hyvin. Voi olla, että vierähtää taas tovi ennen kuin kirjoitan uudelleen.

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu