Suvaitsevaisuuteenkin saattaa kätkeytyä toiseuttaminen. Pari esimerkkiä.

Oletko monikulttuurinen? Onko sinulla etninen tausta – toisin kuin meillä tavallisilla ihmisillä? Ei se haittaa; voidaan silti olla kavereita, vaikka minulla itselläni ei olekaan mitään etnistä taustaa vaan olen ihan normaali. Suvaitsen toki toisenlaisia ihmisiä.

Oletko maahanmuuttaja? Jos olet, niin monennenko sukupolven maahanmuuttaja olet? Minä vuonna esivanhempasi saivat maahanmuuttajageenimutaation, jonka olet sittemmin perinyt?

Me tavalliset ihmiset emme ole monikulttuurisia, vaan meillä on vain yksi kulttuuri. Meillä ei myöskään ole etnistä taustaa, vaan olemme ihan tavallisia. Mitään maahanmuuttajageeniä meillä ei myöskään ole, vaan olemme ihan normaaleja. Meidän esivanhempamme eivät ole koskaan muuttaneet maahan.

… jnejnejne…

Suosittelen lukemaan toiseuden käsitteestä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toiseus

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu