Syöpä ei ole geneettinen, vaan aineenvaihdunnallinen sairaus. Ruokavaliolla on mitä tärkein rooli syövän ehkäisyssä ja hoidossa.

Tämä selvitettiin jo 1930-luvulla

Saksalainen tutkija Otto Warburg, joka sai aikanaan Nobelin lääketieteen palkinnon, otti aikanaan – jo ennen toista maailmansotaa – elämäntehtäväkseen selvittää syövän arvoituksen ja löytää siihen parannuskeinon. Hän onnistui siinä. Mutta valitettavasti me eli niinsanottu suuri yleisö emme ole saaneet siitä tietää ja miljoonat ihmiset ovat kuolleet syöpään aivan turhaan.

Solujen energiantuotannosta

Niin ihmisen kuin eläimenkin soluissa ”energiatehtaina” ovat solujen sisällä olevat niinsanotut mitokondriat. Ne muuttavat suurempia energianlähteitä adenosiinitrifosfaatiksi (ATP), joka on elimistön välitön energianlähde. Mitokondrioiden DNA ei ole sama kuin yksilön muiden solujen DNA. Esihistorian alkuhämärissä mitokondriot ovat olleet kokonaan erillisiä ”otuksia”. Nykyään ne elävät solujen sisällä ja niiden tehtävänä on energian muuttaminen sellaiseen muotoon, jota solut voivat käyttää.

Normaalisti toimivat mitokondriat pystyvät tuottamaan ATP:a sekä hiilihydraateista että rasvoista.

Warburgin kokeet

Otto Warburg teki aikanaan kokeita, joilla hän selvitti sitä, miten mitokondriat tuottavat energiaa terveissä soluissa ja syöpäsoluissa. Hän sai selville, että terveet mitokondriat pystyvät tuottamaan ATP:a sekä rasvoista että hiilihydraateista. Sen sijaan syöpäsolujen mitokondriat pystyvät tuottamaan ATP:a pelkästään hiilihydraatista.

Kun Warburg laittoi terveet mitokondriat syöpäsolujen mitokondrioiden tilalle, syöpäsolut jatkoivat normaalia elämäänsä. Mutta kun syöpäsolujen mitokondriat laitettiin terveiden solujen mitokondrioiden tilalle, solut joko kuolivat tai muuttuivat syöpäsoluiksi.

Johtopäätös

Solujen perintöaines, geenit, eivät sijaitse mitokondrioissa, vaan solun tumassa. Warburgin kokeet näyttävät, että kun syöpäsolun mitokondriat laitetaan terveen solun mitokondrioiden tilalle, solu joko kuolee tai muuttuu syöpäsoluksi. Mutta kun terveen solun mitokondriat laitetaan syöpäsolun mitokondrioiden tilalle, solu jatkaa elämäänsä normaalisti.

Solun syöpäsoluominaisuus ei siis riipu solun tumasta – geeneistä – vaan solun aineenvaihdunnasta.

Nämä kokeet on toistettu meidän aikanamme ja ne ovat antaneet samat tulokset.

Merkitys ruokavaliolle

Kuten sanottu, Warburgin kokeet osoittivat, että syöpäsolut pystyvät käyttämään energianlähteenään pelkästään hiilihydraatteja, kun taas terveet solut pystyvät käyttämään energianlähteenään sekä hiilihydraatteja, että rasvoja.

Jos elimistölle tarjotaan energianlähteeksi vain rasvoja, syöpäsolut nääntyvät energianpuutteeseen!

Kannattaa sivumennen huomata myös se, että kun syöpäkasvainten sijaintia tutkitaan varjoainekuvauksella, varjoainetta kuljettamaan laitetaan juurikin hiilihydraattia (sokeria)!

Mutta sitten keksittiin geenit…

Pian Warburgin tutkimusten jälkeen keksittiin geenit ja näiden tutkiminen tuli muotiin. Sen myötä alettiin myös levittää käsitystä, että syöpä olisi geneettinen sairaus. Tämä on edelleen vallitseva uskomus, vaikka se on jo ennen toista maailmansotaa osoitettu virheelliseksi, kuten edellämainitusta käy ilmi.

Ja nykyään vanhat totuudet on keksitty uudelleen

Kuten sanottu, Warburgin aikanaan tekemät tutkimukset on toistettu meidän aikanamme ja tulokset ovat samat.

Toki syöpäsolujen tumissa havaitaan mutaatioita,  mutta kuten Warburgin kokeet osoittavat, nämä eivät ole syövän syy, vaan sen seuraus.

Syöpäsolut pystyvät tuottamaan energiaa vain käymisprosessin kautta — ilman happea. Tämä on ikivanha solujen energiantuottamismuoto, joka juontaa juurensa ajalta ennen kuin maapallon ilmakehässä oli happea. Terveetkin solut voivat tuottaa energiaa tällä tavalla, jos happea ei ole tarjolla, mutta syöpäsolut pystyvät tuottamaan energiaa pelkästään tällä tavalla — vaikka happea olisi saatavissa.

Miksei vanha tieto ole ollut käytettävissämme??

Sitä voi itse kukin ihmetellä tykönään.

Ihan uusia käytännön kokemuksia

Esimerkiksi Turkissa on viime vuosina saatu loistavia tuloksia tämän tiedon soveltamisesta syövän hoidossa. Potilaita, joilla ”piti olla” vain viikkoja tai muutama kuukausi elinaikaa, on pystytty parantamaan kutakuinkin täysin!

Pitää huomata, että ketogeenisen (erittäin vähähiilihydraattisen) ruokavalion ja paaston käyttäminen ei näissä tapauksissa ole ollut vaihtoehto kemoterapialle tai säteilytyshoidolle, vaan ruokavaliota on käytetty näiden hoitomuotojen rinnalla ja tulokset ovat olleet paljon parempia kuin ilman tällaista ruokavaliota. Kyseessä ei siis ole mikään joko-tai –taistelu eri hoitomuotojen välillä, vaan järkeenkäypä yhteensovittaminen niiden välillä.

Ennaltaehkäisy

Jokaisen meistä kropassa syntyy syöpäsoluja joka päivä. Mutta vain jotkut meistä sairastuvat syöpään. Kannattaa ymmärtää syöpäsolujen aineenvaihduntaa ja hyödyntää sitä tietoa omassa elämässä.

Kaiken järjen mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio ja säännöllinen paastoaminen tekee syöpään sairastumisen vähemmän todennäköiseksi kuin runsashiilihydraattinen ruokavalio.

Lisää tietoa tästä aiheesta

Jokainen, joka kärsii syövästä itse tai jonka läheinen kärsii siitä, haluaa varmasti saada tietoonsa kaiken oleellisen tiedon, mitä aiheesta on olemassa. Nykyään onneksi internetissä pystyy julkaisemaan tietoa ilman suuren rahan tukea. Laitan pari linkkiä, joilla pääsee alkuun.

Thomas Seyfried on Bostonin yliopistossa työskentelevä tutkija, joka on tutkinut erityisesti tätä aihetta.

https://www.youtube.com/results?search_query=thomas+seyfried

Lisää linkkejä:

https://www.google.com/search?q=cancer+as+a+metabolic+disease

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu