Tapaus Espanja todistaa, että kasvomaskin käytöstä ei ole ratkaisevaa hyötyä koronaviruksen torjunnassa

Espanjassa kasvomaskin käyttö julkisilla paikoilla tuli pakolliseksi 9.7.-13.8.2020 maakunnasta riippuen. Alla olevista graafeista voi nähdä, miten koronatartuntojen määrä ja koronakuolemantapausten määrä on kehittynyt päivä päivältä.

Graafeihin lisätty punainen viiva merkitsee kasvomaskin käyttöpakon alkamisaikaa. Käyttöpakko on ollut voimassa siitä asti ja jatkuu edelleen.

 

 

 

Lyhyesti sanottuna kasvomaskin käyttöpakko otettiin käyttöön aikana, jolloin tartuntojen ja kuolemantapausten määrä oli hyvin pieni.

Jos kasvomaskin käyttö todellakin tarjoaisi varteenotettavaa suojaa tartuntojen leviämistä vastaan, ei nyt Espanjassa nähtävää toista aaltoa olisi pitänyt tulla.

Tietysti tähän tullaan viisastelemaan vanhan vakiokaavan mukaan, että ilman kasvomaskin käyttöä tilanne olisi vielä pahempi. Se ei pidä paikkaansa. Tilanne ei voisi olla oleellisesti nykyistä huonompi, koska jo tälläkin tasolla Espanjan hoitokapasiteetti on loppumassa. Sen huonommaksi ei tilanne voi tulla.

Viranomaiset/poliitikot haloo?

Päättävät tahot näyttävät kaikissa länsimaissa pelkästään odottavan rokotetta ja sitä odotellessa määrätä erinäisiä täysin turhia poikkeustilasääntöjä kuten esimerkiksi kasvomaskin käyttöpakko. Poliitikot yrittävät antaa vaikutelman, että tekevät jotain ongelman ratkaisemiseksi. Oikeasti he eivät edes yritä ratkaista mitään, vaan pelkästään sotkevat yhteiskunnan normaalin toiminnan ja raunioittavat sen talouden — vain antaakseen vaikutelman, että heillä muka olisi valta siihen nähden mitä tapahtuu.

Jos  poliittiset päättäjät oikeasti haluaisivat tehdä jotain tilanteen hyväksi, he vahvistaisivat sairaanhoitokapasiteettia. Mutta ei, ei puhettakaan. Sehän maksaisi rahaa! Sen sijaan rahaa kylvetään surutta tuuleen yritysten tukemiseen sekä koronavirustartuntojen testaamiseen.

Suomessakin päätettiin heittämällä — ilman mainittavaa keskustelua — laittaa 1,4 mrd euroa koronavirustestaukseen. Tuo summa on suurin piirtein yhtä paljon kuin lapsilisiin käytettävä summa ja noin 2/3 asumistukiin käytettävistä summista sekä noin 2/3 kansaneläkkeistä! Noin vain — kysymyksiä kysymättä!

Näyttää pahasti siltä, että edessä on toinen talvi poikkeustilatoimenpiteillä ja se tulee olemaan viimeinen niitti siihen elämäntapaan, jonka tunsimme länsimaisena normaalina.

Saa nähdä, millainen yhteiskunta meillä on parin vuoden päästä. Koronavirusrokotteen käyttöönotto ei pysty neutralisoimaan sitä vahinkoa, jonka vallanpitäjät aiheuttavat jo sitä ennen.

https://www.rtve.es/noticias/20200813/uso-mascarilla-espana-comunidades-obligatorio-cuales-estan-estudiando/2027951.shtml

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/

jannekejo

https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu