Venäläiset kaipaavat sosialismia

Kaksi kolmasosaa (66%) venäläisistä haluaa takaisin Neuvostoliittoon. Tämä käy ilmi vuonna 2019 tehdystä kyselytutkimuksesta. Vuotta aiemmin vastaava prosenttiluku oli 58%. Luku on kasvamaan päin, sillä vuoden 2004 jälkeen luku ei ole ylittänyt 65%:a ennen kuin nyt. Kaikkien aikojen ennätys – 75% – tehtiin vuonna 2000. Kyselytutkimus on tehty vuosittain vuodesta 1992 lähtien eli vuotta Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.

Huomionarvoista tuloksessa on se, että valtaosa Neuvostoliittoon myönteisesti suhtautuvista on yli 55-vuotiaita eli heitä, jotka olivat aikuisia jo Neuvostoliiton romahtaessa ja joilla siis on runsaasti omakohtaisia muistoja Neuvostoliiton ajalta. Mielenkiintoista on lisäksi se, että myös ikäluokassa 18-24 vuotta myönteisyys Neuvostoliittoa kohtaan on ollut kasvussa viime vuosina.

Vastaajista 60% on sitä mieltä, että Neuvostoliiton romahtaminen olisi voitu estää.

Suurin yksittäinen tekijä, jota vastaajat ilmoittivat kaipaavansa Neuvostoliitosta, on 15 neuvostotasavallan yhteinen talousjärjestelmä.

Lähde:

Back to USSR: Record number of Russians regret collapse of Soviet Union

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu