Vihriälän työryhmän käänteishomeopatiaa: Lääkkeeksi sitä mikä sairauden aiheuttikin, mutta entistäkin suurempina annoksina

Työryhmän keinottomuus oireellista

Työryhmä ei osaa esittää ensimmäistäkään uutta ideaa eikä ensimmäistäkään toimivaa keinoa nykyisestä kriisistä selviämiseen. Tämä ei ole millään lailla yllättävää.

Työryhmän jäsenet on valittu työryhmään sen takia, että heitä pidetään talousasiantuntijoina. Mutta talousasiantuntijuus on talousasiantuntijuutta aivan tietyn eli vallitsevan ideologian puitteissa. Talouasiantuntijoina pidetään heitä, jotka ovat parhaiten omaksuneet vallalla olevan talousdoktriinin.

Nykyisellä uusliberalistisella talousdoktriinilla on omat erittäin uskonnollissävytteiset piirteensä ja juuri niiden uskomusten uskominen ja toteuttaminen käytännössä on saanut läntisen maailman taloudet romahduksen partaalle.

Kun sitten tätä tilannetta korjaamaan asetetaan työryhmä, jonka jäsenet ovat tuon saman uusliberalistisen doktriinin läpikyllästämiä, ei voi kohtuudella odottaa muuta kuin että työryhmä ehdottaa ongelman ratkaisuksi juuri niitä asioita, jotka itse asiassa ovat ongelman syy.

Muunkinlaisia talousasiantuntijoita toki on olemassa. Mutta heitä ei valita tuollaiseen hallituksen asettamaan työryhmään juuri siksi että he ovat muunlaisia. Siksi tuollaiselta työryhmältä ei tulla koskaan kuulemaan mitään oikeasti rakentavaa.

Lukukausimaksut hidastavat valmistumista

Lukukausimaksujen vaatiminen opiskelijoilta ei nopeuta valmistumista, kuten väitetään, vaan päinvastoin hidastaa sitä. Jo nykyisellään opiskelut hidastuvat sen takia, että opiskelijat joutuvat käyttämään osan ajastaan ja energiastaan työntekoon hankkiakseen toimeentulon opiskelun aikana.

Jos heidän pitäisi nykyisten kulujen lisäksi maksaa vielä lukukausimaksuja, heidän pitäisi käyttää entistäkin enemmän aikaa ja energiaa työntekoon opiskeluaikana ja opiskelu hidastuisi entisestään.

Lukukausimaksut nakertavat hyvinvointivaltiota ja syventävät luokkayhteiskuntaa

Lukukausimaksujen käyttöönoton todellinen motivaatio ei olekaan opiskeluajan lyhentäminen; se on pelkkä tekosyy.

Todellinen motiivi on luokkayhteiskunnan sventäminen ja hyvinvointivaltion yhden peruspilarin nakertaminen. Ihmisten välistä tasa-arvoa vahvistaa se, että opiskelumahdollisuudet riippuvat mahdollisimman vähän opiskelijan vanhempien varallisuudesta. Tämä tilanne on vallinnut Suomessa jo vuosikymmeniä ja nyt sitä halutaan purkaa.

Pidemmän tähtäimen tavoite on tietysti koululaitoksen yksityistäminen Amerikan malliin. Terveydenhuollon yksityistämisessä on jo saatu jalka oven väliin ja jälki on ollut karmeaa. Seuraavana lahtipenkille retuutetaan koululaitosta.

Eläkeiän nosto ei luo ensimmäistäkään uutta työpaikkaa

Eläkeikää halutaan nostaa sillä verukkeella, että pitäisi tehdä enemmän töitä. Tosiasia on kuitenkin se, että eläkeiän nosto ei luo ensimmäistäkään uutta työpaikkaa eikä siten lisää työntekoa.

Eläkeiän nosto pelkästään kurjistaa ikääntyvien työntekijöiden elämänlaatua, koska he eivät pääse eläkkeelle, vaan joutuvat sen sijaan joko jäämään sairauslomalle tai sitten jatkamaan työntekoaan ja siten viemään työpaikan joltakulta nuoremmalta.

Ikääntyvien työntekijöiden pitäminen työelämässä toimii tulppana nuorten ja työtä haluavien urakehitykselle.

Eläkeiän nosto myös vähentää kotimaista kulutuskysyntää ja esimerkiksi asuntokauppaa. Eläkeikää lähestyvät ihmiset nimittäin ovat jo asuntonsa ostaneet – sikäli kuin koskaan tulevat sellaisia ostamaan – mutta nuoret eivät ole. Jos nuoria ei päästetä töihin, jäävät asuntolainat heidän osaltaan ottamatta. Kun nuoria ei päästetä töihin, he eivät myöskään voi kuluttaa sydämensä kyllyydestä ja tämä vähentää kotimaista kulutuskysyntää.

Ulkomaisen työvoiman maahantulosääntöjen löysääminen lisää riippuvuutta ulkomaisesta työvoimasta

Koronakriisin aikana on nähty, että jopa niinsanottu kotimainen ruoantuotanto on riippuvainen ulkomaisista kausityöläisistä. Suomessa on kyse paristakymmenestä tuhannesta kausityöläisestä, mutta EU:n tasolla jopa parista miljoonasta kausityöläisestä.

Heidän työpanoksensa puuttuminen – nyt kun kausityöläisten liikkuminen on virusepidemian takia pysäyksissä – ei voi olla näkymättä ruokakaupan hyllyillä tulevana talvena.

Haluaako siis työryhmä vahvistaa kotimaista huoltovarmuutta? Mitä vielä! Työryhmä ehdottaa ulkomaisen työvoiman maahantulosäännösten helpottamista. Luulisi nyt jo nerokkaimmankin ”talousviisaan” ymmärtävän, että tuollaiset muutokset kirpaisevat pahiten juuri silloin kun tulee esimerkiksi virusepidemia tai muu kriisi, kuten nyt on nähty.

Ulkomaisen työvoiman maahantulosääntöjen löysentäminen lisää riippuvuutta ulkomaisesta työvoimasta ja tämän myötä kasvattaa mahdollisten kriisien negatiivisia vaikutuksia entisestään.

Paikallinen sopiminen heikentää kotimaista kulutuskysyntää

Työelämän paikallinen sopiminen tarkoittaa suomeksi sanottuna palkkojen ostovoiman heikentämistä. Se vähentää kotimaista kulutuskysyntää ja sen myötä taloutta. Tämä on päivänselvä asia jokaiselle älykkäälle ihmiselle.

Valtion velkaannuttaminen siirtää yhteiskunnallista valtaa pankeille

Valtion velkaannuttaminen antaa valtaa velkojille eli lähinnä pankkien omistajille. Pitkän tähtäimen suunnitelma on tietysti ylivelkaannuttaa valtio niin että velkojat voisivat myöhemmin kuitata velan panttina maan luonnonvarat – Suomen osalta esimerkiksi pohjavedet.

Vallitseva talousdoktriini on rikkaiden etujen ajamista muiden kustannuksella. Rikkailla on jo rahaa tarpeeksi. Sitä rahaa on jo suuressa määrin muutettu poliittiseksi vallaksi. Viimeinen etappi onkin sitten kansojen yhteisomisteisten luonnonvarojen haltuunotto.

Suomessakin muutettiin vesilakeja jo 10 vuotta sitten sellaiseen muotoon, että vesivarantojen yksityistäminen kävisi tilanteen tullen yksinkertaisemmin. Jo vuosia sitten Kreikalta vietiin lomasaaria, satamia ja lentokenttiä velan varjolla. Kauanko kestää ennen kuin tulee Suomen vuoro?

On lakattava kuuntelemasta näitä kuninkaan räätäleitä – he ovat pelkkiä hovinarreja

Sen, että tuollaisia ”talousasiantuntijoita” kutsutaan jopa ”talousviisaiksi”, pitäisi saada viimeisenkin skeptikon näkemään, että he ovat pelkkiä hovinarreja – kuninkaan räätäleitä, jotka ompelevat näkymättömästä langasta ja näkymättömästä kankaasta kuninkaalle uusia vaatteita.

Noihin hovinarreihin on lakattava suhtautumasta kunnioittavasti ja heidän esitystensä onttous on paljastettava ja sen jälkeen kun heille on naurettu oikein kunnolla, heidän tilalleen on asetettava henkilöt, jotka oikeasti pystyvät esittämään jotain rakentavaa – henkilöitä, joita ei ole indoktrinoitu siihen taloususkoon, jonka ansiosta länsimaiden taloudet ovat nyt siirtymässä saattohoitoon.

Vähitellen edessä on järjestelmänvaihto

Mutta yllämainitun vaihdoksen mahdollistamiseksi pitää ensin vaihtaa poliitikot sellaisiin, jotka eivät ole saman uusliberalistisen indoktrinoinnin vallassa. Se taas ei onnistu ennen kuin valtamedia lakkaa levittämästä uusliberalistista propagandaa…

Kuten nähdään, edessä on pitkä ja kivinen tie ja sen tien päässä on koko yhteiskuntajärjestelmän vaihto rahanvaltaisesta sellaiseen, jossa kansan suuren enemmistön hyvinvointi asetetaan muutaman harvan rikastumista tärkeämpään asemaan.

jannekejo

Toisinajattelija. Blogiin on turha kirjoittaa sellaista minkä voi lukea valtamediastakin. Jos en päivän aikana ajatellut yhtään uutta ajatusta tai muotoillut vanhoja ajatuksia helpommin ymmärrettävään muotoon, pidän päivää hukkaan heitettynä. Pentti Linkolan poismenon jälkeen kutsun itseäni valtakunnantoisinajattelijaksi. Jos parempi toisinajattelija ilmaantuu, luovun ilosta kiljuen tästä tittelistä. https://valtakunnantoisinajattelija.blogspot.com/ Kirjoitukseni ovat valmiiksikeskusteltuja: olen käynyt niihin liittyvät keskustelut läpi päässäni jo ennen kirjoituksen julkaisemista. Sen takia en viitsi noita keskusteluja enää julkaisemisen takia toistaa edes yhdessä muiden kanssa. Niinpä olenkin estänyt kommentoinnin. Jos jollakulla on sellainen tunne, että hänellä on jotain mielenkiintoista sanottavaa blogitekstini aiheesta, hän voi vapaasti kirjoittaa siitä omaan blogiinsa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu