Vielä palaa laitakaupungin valot

Oulu keskittyy vain keskustan alueelle. Keskustan tuntumassa nousee kovalla tahdilla uusia ja hienoja kerrostaloja. Mietin, mitenhän näihin kaikkiin asuntoihin saadaan asukkaita? Vilkaisu Oulun väestön ikärakenteeseen paljastaa sen mistä näihin asuntoihin tulee ihmisiä, talot täyttää vanhusväestö joka muuttaa laitakaupungista Isolle kirkolle. Oulu ei omilla toimillaan yritä mitenkään estää tätä muuttovirtaa. Myös ympäristökunnista ollaan tulossa Ouluun ihan kiitettävästi viettämään eläkepäiviä ja nauttimaan kaupungin palveluista. Ei se mitään, onhan meillä jokaisella oikeus tuohon, mutta tämä on melkoisen suuri kulurasite Oululle.

Oulu voisi omilla toimilla hiljentää tätä muuttoa ja pyrkiä pitämään laitakaupungin alueet asuttuina. Nykyisillä toimilla kuten esimerkiksi yksityisteiden aurauksen lopetuksella lyötiin taas yksi naula arkkuun, vaikka Oulu antaakin siihen avustusta tietyin ehdoin. Tästäpä moni ajattelee kuten pessimistinen puolankalainen, että `Mitäpä se hyvejää` ja ryhtyy muuttohommiin. Oulun täytyisi nopeasti elvyttää laitakaupungin osia muuttamalla ajatustapaa alueiden erilaisuuksista rikkaudeksi eikä rasitteeksi . Oulun täytyisi hakea aktiivisesti yritystoimintaa laitakaupungin alueille, näillä toimilla saataisiin asutus pysymään ja tuomaan muuttovoittoa laitakaupungin alueille.

Hyvä markkinarako avautunee tulevien asuntomessujen yhteydessä, joilla voitaisiin esitellä yritysmahdollisuuksia laitakaupungin alueilla ja samalla kertoa miten Oulu tukisi tulevia yrittäjiä. Silloin saataisiin Ouluun tuloja ja asukkaita, kyläkouluihin oppilaita ja ennen kaikkea palveluita laitakaupungin osiin. Silloin voisivat bussitkin kulkea, koska olisi työmatkalaisia. Nyt eivät bussit kulje koska ei ole matkustajia, tyhjällä bussilla kannata ajella. Näkyvyyttä saadaan myös kun otetaan aktiivisesti kulttuuripääkaupunki hankkeeseen mukaan laitakaupungin osat,  hankkeeseen kun uppoaa kuitenkin suuri määrä kaupungin varoja. Jos Oulu ei tee asialle mitään ollaan todella pulassa. Vielä on toivoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu