Maltan matka

Minulla on pitkään ollut haaveena matkustaa Maltalle ja vuonna 2022 toukokuussa sain vihdoin mahdollisuuden matkan toteuttamiselle. Koska saarella järjestetään englannin kielen opetusta, aikeinani oli joskus tutustua saareen osallistumalla kielikurssille – se ei kuitenkaan koskaan toteutunut ja nyt, viime toukokuussa matkustimme perheeni kanssa lomamatkalle.

Malta on ollut EU:n jäsenmaa 1.5.2004 alkaen ja se tuntui ja näkyi katukuvassa aivan erityisesti sillä tavalla, että kaikki oli nykyaikaista ja eteenpäin suuntautuvaa. Matkamme alkoi vappupäivänä aamulennolla Helsingistä Müncheniin. Saapuessamme tänne vaikuttavaan, baijerilaiseen kaupunkiin ja lentokentälle, sain heti vaikutelman saksalaisuudesta. Lentokentän kahviloissa oli tarjolla aamiaista, jota tarjoiltiin koko päivän: valkomakkaroita, pretzeleitä, munia, kinkkua sekä kylkeen oluttuoppinen. Aamiaislautanen oli tyyris, kuten lentokentällä tapana on ollut, me päädyimme kahvikupposeen ja sämpylään, joista saimme pulittaa kaksikymmentä euroa.

Päädyimme matkustamaan Maltalle Air Malta -lentoyhtiöllä, joka vieraanvaraisuudellaan hurmasi matkustajat. Heti lentokentälle saapuessamme sain tunteen, että olemme saapuneet nykyaikaiseen maahan. Tähän aikaan, meillä oli yksi lapsi, tyttö 4-vuotias ja matkustelu sujui mutkattomasti, joten hyppäsimme bussiin määränpäänä St. Julian ja Pauls Bay: Hotel Mayflower. Olin bussissa aika pahoinvoiva, koska olimme heränneet aikaisin, ja olin ollut pidemmän aikaa syömättä. Hotellille saapuessamme saimme jälleen uutisia, olin varannut Agoda -sivuston kautta kahden hengen huoneen, vaikka meitä oli kaksi aikuista ja lapsi. Juttelimme sitten portieerin kanssa ja saimme järjestettyä suuremman huoneen.
Herätessämme saimme nauttia maittavan aamiaisen jonka jälkeen suuntasimme kaupungille. Teimme vaikka mitä matkan aikana ja minulla on Maltasta kivoja muistoja. Lähtisin uudelleen.

janneleivo
Helsinki

Intohimoni on kaupunkien kehittäminen, yhteiset merkittävät keskusteluaiheet sekä yhteiskunnan eteenpäin vieminen kansalaisten puolesta. Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri. Harrastuksena muun muassa osakesijoittaminen. Työskentelen paremman yhteiskunnan puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu