Tiukka ei EU:n ennallistamisasetukselle

Metsät ja muut kotimaiset luonnonvarat ovat Suomen talouden perusta. Päätösvalta metsäasioista Euroopan unionissa kuuluu jäsenmaille, ei Euroopan komissiolle.

EU:n ennallistamisasetusta ei sen nykyisessä muodossaan tule hyväksyä. Suomen osalta ennallistamisasetus kohdistuu negatiivisesti erityisesti metsätalouteen ja metsäteollisuuteen. Ja iskee suomalaisiin metsänomistajiin.

Arvioiden mukaan vuosittaiset kustannukset Suomelle olisivat liki miljardi euroa ja hyödyt hyvin kiistanalaisia. Tällaista ei pidä hyväksyä.

Lisäksi esitys heikentäisi suomalaisten maan- ja metsänomistajien omaisuuden suojaa sekä puuttuisi ennenkuulumattomalla tavalla Suomen omaan päätäntävaltaan yksiselitteisesti kuuluvaan asiaan. Myöskään Suomessa jo tehtyä metsien- ja luonnonsuojelua ei otettaisi huomioon.

Suomessa on iät ajat noudatettu viljelyn ja varjelun periaatetta. Se on talous- ja luontoarvojen yhdistämistä kestävällä, mutta arkijärkisellä tavalla. Metsät eivät ole museoita.

Eduskunnan suuri valiokunta määrittää Suomen kriittisen kannan ennallistamisasetukseen tässä aivan lähiviikkojen aikana.

EU:ssa prosessi tästä vasta käynnistyy. Tiukat neuvottelut tulevat olemaan edessä, paljolti myös seuraavan hallituksen vahtivuorolla.

janneriitakorpi1
Keskusta Tampere
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen 28-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri. Työskentelen Keskustan eduskuntaryhmässä asiantuntijana ja kansanedustajan avustajana.

Seuraan aktiivisesti politiikkaa. Liikunta ja urheilu myös lähellä sydäntä.

Eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaalla 2023. Olin ehdolla aluevaaleissa 2022 ja kuntavaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu