134 puolesta, 11 vastaan

Kansanedustajista jo kaksi kolmasosaa kannattaa Natoa, kertoo HS. Loput eivät joko kerro tai heitä ei ole muuten tavoitettu. Spekulointi gallupeilla ja niiden luotettavuudella taikka kansanäänestyksellä on turhaa ja omaa lähinnä huonoa viihdearvoa.

Perustuslain §2 mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Missään kohtaa lakia ei lue mitään ”gallupien auditoinnista” saatikka kansanäänestyksestä niin, että sellainen pitäisi järjestää ennen päätöksentekoa.  Nämä ovat enimmäkseen Nato-vastaista loiskiehuntaa somen syövereissä. Demokratiaamme kuuluu, että vaaleissa valitut edustajamme päättävät asiasta. Tämän kiistäminen on lähinnä suomalaisen kansanvallan halveksimista.

Kielteisen kantansa on Ano Turtiaisen lisäksi kertonut puolet eli kahdeksan vasemmistoliiton kansanedustajista, yksi demari ja yksi perussuomalainen. Siinä kaikki tähän mennessä.

Suomi jättää hakemuksensa Natoon ensi viikolla vankalla demokratian myötä toteutuneella parlamentaarisella tuella ja suoralla kansanvaalilla valitun presidentin tukemana. Vihdoinkin.

+22
JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu