Villen kohtaaminen

Ajattelin panna ohjetta siltä varalta, että joudut tekemisiin kiukkuisen Villen kanssa. Tilanne, joka voi aiheuttaa hikikarpaloita meille jokaiselle joskus: 

Vältä sanomasta: ”Tänään en halua kuulla mitään tuulivoimatuen mankumista.” Sano mieluummin: ”Tänään emme tue tuulivoimaa, mutta saat päättää, rakennammeko vesivoimalan tai aurinkokennon.” Kehu Villeä, jos tämä pitää sopimuksen. Jos asiat eivät mene niin kuin ajattelit, koeta säilyttää tyyneytesi ja osoita Villelle vakuuttuneisuutesi siitä, että kaikki menee paremmin ensi kerralla. ”Sinä kai suutuit hirveästi tänään, mutta ensi kerralla varmaan teet niin kuin olemme sopineet."  Huutaminen ja jalanpoljenta loppuu jos lapsi saa tikkarin, mutta se ei tarkoita etteikö sama meteli taas jatku seuraavalla kerralla.

Energiateollisuus: Tuulivoiman tuet lakkautettava

Tuulivoimateollisuus haluaa uusia uusiutuvien energioiden tukia

Ville Niinistön mukaan kyse on "fanaattisesta ydinvoimauskosta"

Nykyisen hallituksen tavoitteena on saavuttaa uusiutuville energiamuodoille 50 prosentin osuus energian loppukulutuksesta vuoteen 2030 mennessä. Nykyinen luku on yli 40 prosenttia, millä Suomi sijoittuu EU-maiden toiseksi kun EU:n tavoite on 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. TEMin mukaan uusi tavoite on mahdollista tavoittaa kustannustehokkaasti ilman uutta tuulivoimatukea. Uusiutuvien osuuden merkittävä kasvattaminen ei tunnu sopivan Ville Niinistölle, jos se tehdään ilman tuuli- ja aurinkovoimatukea. Miksi ei?

Nyt luvattu ja vuoteen 2030 asti jatkuva tuulivoimatuki nousee lähivuosina 300 miljoonaan euroon vuodessa, ja kokonaiskustannus on yli 3,5 miljardia. Vihreät ja mm. demareiden Timo Harakka peräänkuuluttavat tämän lisäksi uutta tuulivoimatukea joka esitellään veronmaksajille säästönä, vaikka edes nykyinen tuki ei takaa, että operaattori olisi edes pystyssä muutaman vuoden päästä. Toimialan suurin kertoo, että ainoa tapa välttää tappiot on odottaa tuulen yltymistä. Mikä muu yritys toimii näin?

Halutaanko vähentää päästöjä vai tukea tuulivoimaa? Useimmille vastaus lienee selvä, vihreille ei.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu