Lintilän tuulivoimatukipuheet puntariin

Uudeksi työ- ja elinkeinoministeriksi valittu Mika Lintilä löi äänestyksessä Mauri Pekkarisen äänin 37-33. Liki liippasi, ettei "tuulivoimatariffin isä" päässyt unelmapaikalleen ministeriksi, joka vastaa energiatukipolitiikasta.

Lintilä arvioi tuulivoimatukea MTV:n haastattelussa 2015 näin:
– Sovitusta pidetään kiinni, mutta eria asia on, pitääkö seuraavan hallituksen tukea yhtä energiamuotoa tällä tavalla verovaroin. Varsinkin kun on tullut monia tutkimuksia, joiden mukaan tuulivoima on ehkä edullisimpia tuotantomuotoja tällä hetkellä, Lintilä sanoo.

Nykyinen tariffituki sulkeutuu vuoden 2017 lopulla, käytännössä se on jo täynnä. Lasku veronmaksajille on yli 4 miljardia euroa. Tuulivoimateollisuus lobbaa kiivaasti uutta tukea vanhan rinnalle, puhutaan "teknologianeutraalista" ja "kilpailutuksesta", käytännössä kyseessä on uusi veronmaksajien rahareikä tuulivoimatuottajille.

Valtioneuvoston pitäisi päättää esityksestä uudeksi tueksi jo tämän vuoden puolella, kun Lintilä ottaa salkkunsa vastaan ensi vuoden alussa. Nähtäväksi jää, jääkö Lintilän ministeriölle jo tehdyn päätöksen toimeenpano vai ottaako hevosmies varaslähtöä vaikuttaakseen ministeriönsä asioihin jo tulevassa päätöksenteossa.

 

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu