"Rumia, meluisia ja aiheuttavat törmäysriskin linnuille ja lepakoille"

"Tuulivoimapuistot rumentavat maisemaa, ovat meluisia ja aiheuttavat törmäysriskin linnuille ja lepakoille. Tietyillä riskialueilla, esimerkiksi Norjassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa
tuulivoimaloiden tiedetään aiheuttaneen huomattavia tappioita erityisesti suurille petolinnuille, kotkille ja korppikotkille.

Tuntuu selvältä, että tuulivoimaloiden rakentamista suurten petolintujen pesimäreviireille ja tärkeiden muuttoreittien varrelle tulisi kaikin keinoin välttää."

Yllä oleva lainaus ei ole "paatuneiden tuulivoimavastustajien" mielipide. Niiden, joiden tekstit Ville Niinistö bannaa sivuiltaan ja joita Oras Tynkkynen kutsuu "eeppiseksi sakiksi" tai joiden huolta ympäristöstä Emma Kari pilkkaa halatessaan TuuliWatin vieraana massiivista Gamesaa. Teksti ei myöskään ole persujen työmiehen kuntavaalikampanjan alku, siis se jolla peitellään sitä että persut olivat mukana hyväksymässä uutta tuulitukea nykyisen päälle.

Teksti on suora lainaus WWF:n kotkatyöryhmän raportista, sivu 91.

Blogin kuvasta näkee, miten tuulivoimarakentaminen Suomessa keskittyy melkein kokonaan merikotkan tärkeimmille pesintäalueille. Ennen tätä talvea tuulivoimarakentaminen oli merkittävin ja käytännössä ainoa uhka rannikkomme merikotkakannalle. Nyt uhkana on myös lintuinfluenssa, joka voi  harventaa merkittävästikin merikotkakantaamme saaliseläinten aiheuttaman tartunnan kautta. Lintuinfluenssan leviämisen torjumiseen luonnonlinnuissa ihmisen keinot ovat rajalliset, tuulivoiman uhka on poistettavissa poliittisella päätöksellä estämällä tuulivoimarakentaminen merikotkien reviirille lainsäädännöllä.  

Merikotka on pelastettu Suomessa sukupuuton partaalta noin 500 pesimäparin populaatioksi. Annammeko kannan uudelleen vaarantua marginaalisen ja kalliin energiantuotannon vuoksi? 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu