"Älä äänestä sitoutumatonta"

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 9.4. ja ehdokkaat saavat numeronsa kuukautta ennen. Listat vaaleihiin osallistuvista piti jättää 28.2.

Omassa kotikunnassani Kemiönsaarella valtapuolue RKP aloitti kampanjansa soittamalla ihmisille ja kertomalla sosiaalisessa mediassa, että kuntavaaleihin osallistuvaa puolueiden ulkopuolista listaa ei kannata äänestää. Tämä siitä syystä että vaalilista joka ei ole edustettuna kuin yhdessä kunnassa, ei voi saada edustajaa maakuntahallitukseen.  Viestin mukaan ääni menee jotenkin hukkaan ja ainoastaan äänestämällä RKP:tä voi varmistua, että kunnan ääni kuuluu maakunnan tasolla. 

Hämmentävää. Maakuntahallituksen jäsenet valitaan toki kuntien valtuustojen yhteenlaskettujen voimasuhteiden mukaan. Pienen kunnan, kuten 7000 asukkaan Kemiönsaaren, etu olisi saada paikallinen edustus maakuntahallintoon ajamaan oman kuntamme asioita. Ei yhden kunnan valtuustoryhmän asioita, vaan koko kunnan.  

Valtapuolueen kampanja hämärtää sitä mistä kuntavaaleissa on kyse: ennen kaikkea siinä valitaan oman kunnan valtuusto ajamaan oman kunnan asioita. Joita on paljon vielä siinäkin tapauksessa, että soteuudistus joskus vaalikauden puolivälissä toteutuisi. 

Negatiivinen kampanjointi toista ryhmää vastaan, sen sijaan että korostettaisiin omia positiivisia puolia, lienee tätä päivää. Isot valtakunnallisesti ja maailmalla edellä ja pienet perässä. Minusta se on surullista ja se on surullista ennen kaikkea sen vuoksi, että ihmisiä kehotetaan olemaan äänestämättä jotain ryhmää tai puoluetta.

Itse kehottaisin äänestämään

Etsi parhaaksi katsomasi ehdokas ja ryhmä, on hän sitten RKP:n, Vihreiden, Keskustan, Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Perussuomalaisten, Kristillisten, Piraattien, Liberaalien, Feministien, Kommunistien, Eläinoikeuksien,  tai edustamani sitoutumattomien Fri Samverkanin, tai mitkä ryhmät nyt omassa kunnassasi ovat ehdolla, ehdokkaita. Demokratia toteutuu vain jos äänestät.  Jos päätät olla äänestämättä, siihenkin meillä onneksi on vapaus. Mutta voi harmittaa jälkeenpäin.

Blogisti on kuntavaaleissa ehdokkaana Kemiönsaaren kunnassa, Fri Samverkan – Vapaa Yhteistyö -yhteislistalla.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu