Ehdokas: Allekirjoita tuulivoimakannanotto

Tuulivoima-kansalaisyhdistys vetoaa kuntavaaliehdokkaisiin, jotta nämä ottavat luonnon ja kuntalaiset paremmin huomioon kuntansa tuulivoimarakentamisessa. Ylikuumentunutta toimialaa pitää hillitä ja parhaiten tämä onnistuu kuntatasolla: valtuustoilla on kaavoitusmonopoli ja kunnissa voidaan vapaasti päättää teollisen tuulivoiman kaavoittamatta jättämisestä ja/tai suojarajoista tuulivoimalan ja asuin- tai vapaa-ajankiinteistön välillä.

Ehdokkaat voivat allekirjoittaa ja kuntalaiset tarkistaa oman kuntansa ehdokkaiden tilanteen täällä.

Ote kannanotosta:

Suomen tuulivoimarakentaminen on ylikuumentunut ja voimalaitoksia on rakennettu liian lähelle asutusta. Me allekirjoittaneet ehdokkaat haluamme tulevalla vaalikaudella kohtuullistaa tuulivoimarakentamista.

Suomessa tuulivoimahankkeita on ollut vireillä menneellä vaalikaudella noin kahdessasadassa kunnassa. Tuuliturbiineita on yhteensä ollut valmisteilla noin kolmeen tuhanteen paikkaan Suomessa. 

Suomessa tavallisten kuntalaisten ääntä ei ole riittävästi kuultu avokätisen syöttötariffin ruokkimassa rakennushuumassa. Samalla ulkomaisten tuulivoimaloiden hankinta Suomeen on osoittautunut taloudelliseksi pettymykseksi kunnille ja kotimaisuusaste on jäänyt matalaksi

Kirjoittaja on Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen hallituksen jäsen ja ehdolla kuntavaaleissa Kemiönsaarella.
 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu