Vaaliennuste. Jos Kemiönsaari olisi Suomi

Viimeisten ovensuukyselyjen (N=1) mukaan hallituskoalitio RKP-Keskusta on menettämässä valta-asemansa.

Sitoutumattomien kannatus on nousussa ja Fri Samverkan uhkaa jo RKP:n asemaa. Keskisuurista puolueista SDP säilyttänee nykyisen asemansa (4 paikkaa), vasemmistoliitto voi jopa kaksinkertaistaa edustajiensa määrän yhdestä kahteen. Äänikynnyksen ylittämistä tavoittelevat pienpuoleet Keskusta (nyt 1 paikka), Vihreät (1 paikka) sekä uutta verta ja intoa saanut Kokoomus (0 paikkaa). Perussuomalaisilla ei vaalimatematiikan vuoksi ole mahdollisuutta saada edustajaa, muut puolueet eivät osallistu näihin vaaleihin.

Ennuste:
RKP 9 paikkaa (-4)
Fri Samverkan 9 (+2)
SDP 4 (+-0)
Vasemmistoliitto 2 (+1)
Kokoomus 1 (+1)
Keskusta 1 (+-0)
Vihreät 1 (+-0)
Perussuomalaiset 0 (+-0)

Nykyinen hallitus lopettaa toimintansa toukokuun lopulla. Uuden hallituksen rungon muodostavat Fri Samverkan, SDP, Vas. ja Kokoomus (yhteensä 6 edustajaa), hallituksen sisäiseen oppositioon jäävät RKP-Keskusta (3 paikkaa). Vihreät tasapainottelevat vaa’ankieliasemassa ja kallistuvat useimmissa asioissa tukemaan oppositiota.

Uuden kokoonpanon ensimmäisiä tehtäviä on velkaantumisen lopettaminen, maabrändin terävöittäminen sekä kaikkien tuulivoimakaavojen hylkääminen. Rajojen yli tapahtuva matkailu lisääntyy ja luo vaurautta alueelle, samoin lisääntyneet yrityselämän investoinnit. Pyöräteitään jäävät kaipaamaan RKP:n ehdokkaat. Pelottelusta huolimatta, kaksikielisyys voimistuu uusien ruotsin- JA suomenkielisten lukioiden myötä nyt, kun niitä vastustavat SDP:n ja RKP:n muutamien edustajien riveistä ei noussut tarpeeksi valtuutettuja.

Kirjoittaja on Fri Samverkan – Vapaa Yhteistoiminta -vaalilistan ehdokas Kemiönsaarella.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu