Turku Energia pyytää: "Älkää tukeko meitä"

Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen muistuttaa  tänään Turkulaisessa, miten tuulivoiman tuki on sotkenut sähkömarkkinat ja voi pahimmillaan johtaa sähkön säännöstelyyn talvella. Tuulivoimatuki on johtanut lauhdetuotannon alasajoon ja tilanteeseen, jossa pakkasjaksoilla joudutaan turvautumaan kalliisiin kaasuturbiineihin. Tuulivoimatoimijoille on nyt maksettu yritystukea lähes puoli miljardia euroa, ja lähivuosina summa moninkertaistuu nykyisilläkin päätöksillä.

Turku Energia on tuulivoimaloiden osakkaana tai se hankkii tuulisähköä useilla paikkakunnilla: 
"Meillä on osakkuus Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, jolla on tuulipuistoja Porin Reposaaressa ja Raahessa. Hankimme tuulivoimaa myös Via Wind Ab:ltä (Kemiönsaari), Pettumäen Mylly Oy:ltä (Teuva), Årvas Wind Ab:lta (Vöyri) ja parista muusta pienemmästä tuulivoimalasta."

Hallitus suunnittelee uutta uusiutuvien energioiden tukea, käytännössä tuulivoimatukea, jolla katettaisiin noin 2 terawattituntia uutta tuulivoimaa. Tuulivoimateollisuus on ehdottanut jopa 20 vuoden uutta tukea.

"Olemme välittäneet valtiovallalle sellaista viestiä, että älkää tukeko meitä", sanoo Honkanen.
Jos edes tuulivoimaa tuottava energiayhtiö ei halua uutta tukea, niin miksi sitä sitten myönnettäisiin?

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu