Erään tuulivoima-alueen tarina

Tuulivoiman tuotantoalue Uudessakaupungissa, tarkemmin Lokalahden Muntilassa:

1) Taaleritehdas haki rakennusluvat kolmelle voimalalle, valituskierroksen jälkeen luvat saivat lainvoiman.
2) Taaleritehdas myi hankkeen Posion energialle, jonka omistaa slovakialainen E-group. Aluelle perustettiin Muntilan Energia oy, joka haki ja sai tariffitukipäätöksen.
3) Ilmatar Oyj osti Muntilan energian ja perusti sinne Ilmatar Uusikaupunki Oy:n. Tariffitukipäätös siirrettiin Ilmatar Uudellekaupungille helmikuussa 2017.
4) Saksalainen ABO Wind osti Ilmatar Uusikaupunki Oy:n ja perusti yhtiön Muntilan Tuulivoima Oy. Tariffi on ilmeisesti siirretty jälkimmäiselle, vaikka Energiaviraston sivulla ei asiasta vielä ole tietoa.

Alueen on tarkoitus tuottaa sähköä marraskuuhun 2017 mennessä.

Siitä kun rakennusluvat saivat lainvoiman, hankkeella on ollut neljä eri omistajaa nykyinen mukaanlukien. Tämän lisäksi 2500 euron osakepääomalla toimivia yhtiöitä on perustettu kolme, kukin vuorollaan hallinnoimaan hanketta.

Tällä hetkellä veronmaksajien kustantama tariffi on menossa Saksaan mutta marraskuuhun on vielä aikaa. 

Edit: Hanketta hallinnoivaa yhtiötä ei ole joka kerta perustettu uudelleen, vaan se on muuttanut omistuspohjan ja nimensä. Omistaja takana on muuttunut.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu