Ruotsi pani tuulivoimaloita myyntikieltoon

Ruotsin työsuojeluviranomainen (Arbetsmiljöverket ) on kieltänyt kymmenen tuulivoimalavalmistajan turbiinien myynnin työturvallisuussyistä. Viranomainen esittää myös jo rakennettujen voimaloiden ympäristöluvan peruuttamista.

Joukossa on suuria voimalavalmistajia, kuten Gamesa, Nordex ,Vestas, Siemens ja Enercon, joiden voimalat muodostavat valtaosan Suomessa rakennetuista ja joita par’aikaa rakennetaan lisää kiihtyvällä tahdilla vielä tämän vuoden loppuun.
 
Kun Ruotsi on evännyt voimaloiden myynnin ja esittää niiden käyttökieltoa koska nämä ovat EU:n konedirektiivin vastaisia, mitä tekee Suomi? Saako Suomessa edelleen myydä, rakentaa ja käyttää voimaloita jotka Ruotsi on katsonut liian vaarallisiksi käytettäviksi?

Suomeen on poliitikkojen ja viranomaisten hyväksynnällä tuotu miljardeilla euroilla laitteita joita EU-direktiivin mukaan ei saisi edes myydä, koska ne eivät täytä EU:n vaatimuksia.  Sosiaali- ja terveysministeriöllä on nyt selvityksen paikka.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu