TV-KY: Kattohinta tuulivoimatuelle

Tuulivoima-kansalaisyhdistys oli tänään eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana uudesta valtioneuvoston suunnittelemasta energiatuesta. Kansalaisyhdistys arvostelee esityksessä tehtyjä rajauksia muille uusiutuville kuin tuulivoimalle päätettävästä tuesta ja esittää, että kilpailutuksessa pannaan ehdoksi yläraja annetuille tarjouksille.

TV-KY:n esitys tässä.

Jos esitetyille tarjouksille asetetaan kattohinta 20 eur/MWh, tuki maksaa veronmaksajille korkeintaan puoli miljardia euroa nyt haarukoidun lähes miljardin euron sijaan. Esitys on kompromissi, tosiasiassa TV-KY katsoo että uusi tuulivoimatuki kokonaisuudessaan on turha.

Nykyisellä tuella ulkomaisille turbiinivalmistajille on vuosina 2011-2017 maksettu noin kolme miljardia euroa, josta suurimman osan veronmaksajat ovat edelleen velkaa ja joka lankeaa maksettavaksi vuoteen 2030 mennessä. Hallitus epäonnistui nykyisen tuen lakkauttamisessa ja TV-KY katsoo että uusi rinnakkainen ja päällekäinen tuki on tarpeeton.

Kirjoittaja on TV-KY:n hallituksen jäsen.
 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu