Sitra tuulivoimakauppiaana

Eduskunnan alainen ja valtion lahjoittamalla pääomalla toimiva Sitra on ryhtynyt tuulivoiman markkinamieheksi:

"Tuulisähkön käyttö pienentää hiilijalanjälkeäsi yhdeksän prosenttia vuodessa. Jos miljoona suomalaista vaihtaa tuulivoimaan, säästyy 86 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki."

Sitran mukaan mitä enemmän tuulivoimasopimuksia tehdään, sen enemmän tuulivoimaa rakennetaan.

Pari kysymystä Sitralle:
1) Jos vaihdan sähkösopimukseni joka teoriassa on 100% vesivoimaa tuulivoimasopimukseen, miten hiilijalanjälkeni vähenee yhdeksällä prosentilla? 
2) Miten tuulisähkösopimusten määrä on korreloinut tuulivoimarakentamisen kanssa?

Tällä hetkellä tuulivoimarakentamisen volyymi on ollut pelkästään riippuvainen sille myönnetyn tuen määrästä. Kun nimellisteholtaan 2500 megavolttiampeerin tukikiintiö on täyttynyt, ei Suomessa tänä vuonna aloiteta yhtään uutta tuulivoimahanketta ellei uutta tukea myönnetä.

Itsestään selvyys on, että sähkösopimus ei mitenkään vaikuta siihen miten pistorasiasta otettu sähkö on tuotettu. Väite että tekemällä tuulisähkösopimus kuluttajan hiilijalanjälki pienisi on täysin valheellinen.

Sitra väittää olevansa riippumaton taho ja vastuussa vain eduskunnalle. Tosiasiassa Sitra on alistanut itsensä tuulivoimateollisuuden puhemieheksi ja jakaa kritiikittä näiden valheellisia väittämiä. Täysin riippumatta siitä mitä mieltä kukin on tuulivoiman tukemisesta ja sen lisärakentamisesta, Sitran asiantuntemus vedetään lokaan tällaisilla väittämillä.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu