Sitra: 2000 eurolla kampaviinereitä joka päivä?

Eduskunnan valvovan silmän alla toimiva Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra tuntuu viettävän leveää elämää, kirjoittaa Seura-lehti. Puolen miljoonan euron vuotuiset tarjoilukulut on nostettu tikunnokkaan ihan syystä: Jos työpäiviä on vuodessa 250, tarjoilu on 2000 euroa joka ikinen työpäivä noin keskimäärin. Satojen tuhansien edustuskulut tähän päälle.

Sitra hallinnoi yli 700 miljoonan euron julkista rahapottia. Julkisuuslaki koskee myös Sitraa ja rahasto on vastentahtoisesti joutunut avaamaan toimintansa rahoitusperusteita.

Sitran palkkamenot ovat yli 10 miljoonaa euroa vuodessa ja "erityisasiantuntijoiksi" on palkattu entisiä huippupoliitikkoja tai näitä lähellä olevia tahoja:  Jouni Backman (sd), Liisa Hyssälä (kesk), Merja Rehn (kesk) tai Oras Tynkkynen(vihr). Mm. Tynkkynen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja gradunsa käsitteli lihavien representaatiota tv-sarjoissa. Vanhasen II-hallitukseen vihreät ajoivat Tynkkysen ilmastoasiantuntijaksi, tähän hän on meritoitunut sivuaineopiskeluidensa kautta. Sieltä hän siirtyi Sitran vanhemmaksi erityisasiantuntijjaksi.

Sivullisen silmin Sitra vaikuttaa hyvävelikerholta, joka pyrkii viimeiseen asti salailemaan oman rahankäyttönsä ja jolla palkitaan poliitikkoja suhdepohjalta ilman pätevyysvaatimuksia. Kuinka paljon huonommin Suomen asiat olisivat, jos meillä ei olisi Sitraa? Huomaisiko kukaan?

"Tulevaisuustalo Sitra on valittu maailman johtavaksi julkisen sektorin kiertotaloustoimijaksi The Circulars Awards -kilpailussa Maailman talousfoorumin yhteydessä Davosissa, Sveitsissä."

Voitto kuuluu koko Suomelle, julistaa Sitra. Torilla tavataan.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu