Alkoholiblogi voi vaarantaa lautakuntapaikkasi

Bloggasin alkuvuonna Kemiönsaaren kunnan valtuustoseminaarista, jossa esittelin julkisia ja kenen tahansa saatavilla olevia ”kulutuslukuja”. Yhdeksi illaksi kunta hankki mukana olleelle 25 valtuutetulle ja muulle osanottajalle yhteensä 220 ravintola-annosta alkoholia, eli keskimäärin yli yhdeksän per nuppi illanvietossa. Kysyin myös, että pitäisikö kunnalla olla kuluohjeistus vastaavien seminaarien varalle. 1,5 päivän ja yhdeksän työtunnin seminaarin kustannus oli 15 000 euroa. Kulut eritelty blogissa.

Kyseinen blogi on nyt johtamassa Kemiönsaaren tarkastuslautakunnan erottamiseen.
Oikeastihan se on johtamassa minun erottamiseeni mutta koska kuntalaki suojaa yksittäistä lautakuntamiestä erottamiselta hänen ”poliittisten mielipiteidensä” vuoksi, koko poppoo saa lähteä ja muut sitten nimetään uudelleen.

Tarkastulautakunta kokoontui ja paheksui mm. että tarkastulautakunnan jäsenenä en ole kertonut ltk:lle etukäteen blogistani. Lautakunnan puheenjohtaja Kristian Lindroos esitti että kunnanvaltuuston luottamus lautakuntaan on vaarantunut, vaikka valtuusto ei asiaa ole käsitellyt eikä luottamuksesta ole mitään virallista tietoa. Yhtenä perusteluna on, että olen aiheuttanut kunnalle negatiivista julkisuutta blogillani ja siksi luottamus on vaarantunut. Kunnanjohtaja Anneli Pahta esittää kunnanhallitukselle tilapäisen valiokunnan perustamista lautakunnan erottamiseksi.

Hetkinen. Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan pitäisi hyväksyttää bloginsa etukäteen lautakunnalla? Valtuutettu ei voi kirjoittaa kunnan rahankäytöstä ilman, että tämän lautakuntapaikka vaarantuu? Raskauttavaksi asian tuntuu tekevän että juuri tarkastuslautakunnan jäsen nostaa esille keskustelun kunnan yhteisten varojen käytöstä.

Puhutun Örön seminaarin aikaan oli myös kunnanjohtaja Anneli Pahtan 50-vuotissyntymäpäivä. Eräs valtuutettu (vihr.) kertoi kuntakeskustelussa, että kunnan valtuustoseminaariin ostamat skumpat olisivat menneet osin kunnanjohtajan onnittelumaljojen nosteluun, vaikka ne ovat seminaarikuluja. Sana sanaa vastaan koska kunnanjohtaja vakuutti tarjonneensa juhlakonjamiinit itse. Silti voi miettiä, onko tällä yksityiskohdalla jotain merkitystä siihen että kunnanjohtaja käytännössä esittää valiokuntaa erottamaan minua blogini vuoksi. Onko kunnajohtajan puolueettomuus vaarantunut ja voiko hän olla asian esittelijä?

Joka tapauksessa Kemiönsaaren kunta on nyt lähtenyt tielle jonka päässä on tarkastuslautakunnan erottaminen yhden US-puheenvuoroon kirjoittamaan blogin vuoksi. Norjalaisen miestenvaateliikeketjun mainosäänellä: Onnea Kemiönsaari.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu