Tuulivoimatuen leikkaamisella irti kivihiilestä

Valtioneuvosto Kimmo Tiilikaisen johdolla on päättänyt antaa tukea niille yrityksille, jotka lopettavat kivihiilen käytön vuoteen 2025 mennessä. Kunnianhimoiseen tavoitteeseen pääsemiseen tarjotaan nyt porkkanaa. Tuki, noin 90 miljoonaa euroa, siirretään aikaisemmin suunnitellusta uusiutuvan energian tuesta kivihiilestä luopumiseen ja uusien energiamuotojen kehittämiseen.

Nyt meillä on ensimmäistä kertaa valjennut se, mistä SITRA raportoi jo vuonna 2015. Tuulivoimatuki on pois todellisista keinoista vähentää co2-päästöjä ja käytännössä tuulivoimatuki lisää päästöjä

Valtioneuvoston oli aikaisemmin suunnitellut tukevansa uusiutuvaa energiaa, käytännössä tuulivoimaa, 2 TWh:n verran. Tuen uudelleenallokointi tarkoittaa, että uusituvan huutokauppamallissa on tarjolla veronmaksajien rahoja enää 1,4 TWh:lle.  Uutta tukea ei tule myöntää sellaiselle energiantuotantomudolle joka ei leikkaa co2-päästöjä, kuten tuulivoimalle.  Sähkön ja lämmön yhteistyotanto sekä julkilausutusti "lämpövarastoihin, geotermiseen lämpöön ja hukkalämpöjen hyödyntämiseen, eli muihin teknologioihin, joilla hiilen käyttö pystytään korvaamaan" panostaminen on kustannustehokasta jos tavoite on hiilen energiankäytön lopettaminen.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu