Kunnanjohtajan rikosilmoitus

Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta haki taannoin eräältä yksityishenkilöltä sekä kansalaisjärjestöltä 6000 euron vahingonkorvausta ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista, rikosnimikkeenä kunnianloukkaus. Jos syyte olisi mennyt läpi, Pahtan tilille olisi ropsahtanut komea summa kesälomarahaa.

Rikosilmoitus koski Facebookissa esitettyä väitettä ”kunnanjohtaja järjestää syntymäpäiväjuhliaan kunnan rahoilla ja ajaa asiaa kritisoineen luottamusmiehen eroa” joka taas perustui aikaisemmin Puheenvuorossa kirjoittamaani blogiin. Pahtan tekemän tutkintapyynnön mukaan ”teko oli omiaan aiheuttamaan vahinkoa taikka kärsimystä tai aiheuttamaan häneen kohdistuvaa halveksuntaa”. Yhtenä perusteena Pahtalla oli, että väite hankaloittaa hänen hakeutumistaan vastaaviin tehtäviin tulevaisuudessa.

Kihlakunnansyyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen ja perusteluissaan katsoi, että:

"Facebookissa julkaistujen tekstien ja niihin linkitetyn Uusisuomi.fi -sivuston artikkelin voidaan katsoa liittyvän Kemiön kunnan verorahojen käyttöön ja kunnalliseen päätöksentekoon. Aiheita voidaan pitää yleisesti ja yhteiskunnallisesti mielenkiintoisina ja tärkeinä asioina. Kyseisiä aiheita käsiteltäessä Anneli Pahdan Kemiön kunnanjohtajana tulee sietää toimintaansa kohdistuvaa arvostelua."

Yhdeksi asianosaiseksi on merkitty ”Kemiön kunta”. Pahta esiintyy syytteessä kunnanjohtajana ja hän on hakenut lausunnon kuntaliiton johtavalta lakimieheltä. Kuntaliiton lakiapu ei neuvo yksityishenkilöitä joten näyttää ilmeiseltä, että Pahta on käyttänyt virka-asemaansa oman tutkintapyyntönsä tueksi tavoitteena saada rahakorvaus.

Kuulustelupöytäkirjassa Pahta myöntää, että kunta on maksanut hänelle kukat ja skumpat 50-vuotisjuhlille. Pahta myös myöntää esitelleensä kunnanhallitukselle tarkastuslautakunnan epäluottamuksen selvittämistä perusteena puheena olevan asian arvostelu. Pahta väittää, ettei hän olisi voinut olla esittelemättä asiaa tai olisi voinut jäävätä itseään ja että on tarkistanut asian kuntaliiton johtavalta lakimieheltä. Pahta kertoo keskustelleensa tarkastuslautakunnan erottamisesta kunnanvaltuuston pj:n, kunnanhallituksen pj:n, kuntatilintarkastajan sekä RKP:n ryhmäpuheenjohtajan Jan-Erik Enestamin kanssa.

Näyttää siltä että Anneli Pahta on tehnyt rikosilmoituksen omassa henkilökohtaisessa asiassaan ja tarkoituksena saada henkilökohtainen korvaus, mutta tässä ovat menneet roolit sekaisin jos/kun asiassa on käytetty virkamiesasemaa ja kunnanjohtajan omaa työaikaa. Voi hyvällä syyllä kysyä, maksattiko kunnanjohtaja aiheettoman rikosilmoituksensa kuntalaisilla.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu