Finnwatch vaatii Finnairia estämään pakkopalautukset

Finnwatch perää Finnairilta yhteiskuntavastuuta pakkopalautusten suhteen:

"Twitterissä on tänään vaadittu pakkopalautuslentoja lentävältä Finnairilta kommenttia asiaan ja vaadittu yhtiötä keskeyttämään pakkopalautuksiin osallistuminen. Yhtiön vastaukset ovat noudattaneet tuttua linjaa: Finnair perustelee pakkopalautuksia sillä, että se luottaa viranomaisten päätöksiin.

Yhtiö ei kuitenkaan voi vapauttaa itseään vastuusta näin yksinkertaisesti. YK:n ihmisoikeuksia ja yritystoimintaa koskevat ohjaavat periaatteet toteavat, että yrityksillä on velvollisuus kunnioittaa ihmisoikeuksia. Tämä velvoite koskee yrityksiä myös niissä tilanteissa, joissa valtio rikkoo omaa ihmisoikeuksia koskevaa suojeluvelvoitettaan."

Käytännössä Fiinwatch perää sitä, että lentoyhtiön tulisi joko evätä viranomaisilta ja näiden saattamilta henkilöiltä koneeseenpääsy tai että lentokapteenin tulisi pidättäytyä lentoon nousemisesta jos matkustajien joukossa on joku jota epäillään pakolla palautettavaksi. Vaatimus on täysin kohtuuton, koska niin Finnair kuiin lentokoneen kapteeni ei tiedä, eikä voikaan tietää, palautettavan taustoista tai Migrin päätöksistä. Lain mukaan Migrin perusteet eivät ole julkisia.

"Finnwatchin taustalla on joukko suomalaisia kehitys-, ay- ja ympäristöjärjestöjä."

Pyytäisin erityisesti Finnwatchin taustalla olevia ay-järjetstöjä kommentoimaan asiaa.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu