Airiston Helmen löperö luvitus?

Viime päivien otsikoissa ollut Airiston Helmi oli päätyä poliisitutkinnan kohteeksi jo vuonna 2012 luvattoman rakentamisen vuoksi. Paraisten kaupungin rakennuslautakunta päätti toisin äänin 5-4.

15.12. 2010 Paraisten ympäristölautakunta sai käsiteltäväkseen esityksen: Rakennuskieltoon määrätylle alueelle Ybbernäsin kylässä haettiin lupia 400 neliömetrin asuinkiinteistölle joka sijoittuisi 50 metriä rannasta. Samalla haettiin lupaa 70 neliön autotallille ja 30 neliön rantasaunalle. Edelleen rakennuskieltoalueella. Ympäristölautakunta myönsi luvat yksimielisesti.

Vuonna 2012 asuinrakennus oli poikkeusluvan vastaisesti rakennettiu/muutettu ja siihen haettiin jälkeenpäin käyttötarkoituksen muutosta uudella rakennusluvalla, vuokrahuoneistoksi. Paraisten rakennustarkastaja esitti tutkintapyyntöä poliisille luvattoman rakentamisen johdosta:  "Luvattomasta hankkeesta ilmoitetaan poliisille esitutkintaa varten, koska tekoa olosuhteet huomi oon ottaen ei voida pitää vähäisenä. " ja "Luvatonta rakentamista ei voida katsoa olevan vähäinen tai tahattomasti aiheutettu. Kyseessä on ammattirakennuttaja, joka on jättänyt voimassa olevan rakennusluvan ehdot ja hyväksytyt piirustukset huomiotta ja noudattamatta tietoisesti."

27.09.2012 pidetyssä kokouksessa Paraisten rakennuslautakunta kuitenkin päätti vastoin ehdotusta jälleen myöntää luvan jälkikäteen jo tehtyihin muutoksiin ja rakennuskieltoalueella. Äänet menivät 5-4, poliisitutkintaa vastustivat kolme RKP:n ja kaksi SDP:n edustajaa.

Iltalehti kirjoitti Airiston Helmen kiinteistökaupoista vuonna 2015:

"Airiston Helmen ympärillä häärii pieni, tiivis ja tehokas paraislaisten yrittäjien ja päättäjien sisäpiiri. Ydinjoukkoon kuuluu Laaksosten lisäksi rakennusalalla toimiva kunnallispoliitikko sekä Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja."

Artikkelin mukaan kyseinen RKP:läinen  kuntapolitiikko olisi hyötynyt Airiston Helmen rakentamisesta mutta muodollisesti jäävännyt itsensä päätöksenteossa.

Paraisten kuntapoliitikot kieltävät, tottakai, sekä löperön luvituksen että mahdolliset hyötymistarkoitukset. Mutta 500:n rakennusneliön rantarakentamisen myöntäminen rakennuskieltoalueelle ei ole ihan jokapäiväistä edes RKP-johtoisissa kunnissa. 

Kappas, ja juuri tätä kirjoitettaessa HS julkaisi alussa mainitun kuntapoliitikon haastattelun.

 

 

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu