Teknologianeutraali energiatuki on pelkästään tuulivoimatukea

Energiavirasto sai joulukuun aikana 26 tarjousta uusiutuvan energian teknologianeutraaliin tarjouskilpailuun. Kaikki tarjoukset ovat tuulivoimaa.

Kaikki valepuhe "teknologianeutraaliudesta" osoittautui juuri siksi itsekseen. Yksikään muu tuotantomuoto ei edes  katsonut vaivan arvoiseksi hakeutua tukihuutokaupan piiriin. Kun huutokaupasta alunperin rajattiin ulos hakelaitokset kokoperusteisesti ja vesivoima, jäljelle jäi käytännössä tuuli. Aurinko- ja aaltovoimaloita ei ole olemassa tälle kapasiteetille. 

Ministeri Tiilikainen on painottanut, että tukipakettia ei ole räätälöity millekään tukimuodolle.

"Tarjouksia voi antaa tuulivoimaan, aurinkovoimaan, yhdistettyyn sähkön- ja lämmöntuotantoon ja biomassaan perustuen. Nyt nimenomaan katsotaan, millaisia tarjouksia tulee ja edullisimmat hyväksytään riippumatta tuotantomuodosta.

Veronmaksajat kustantavat nyt uuden tuulivoimatuen vanhan tariffin lisäksi, kustannusarvio luokkaa satoja miljoonia. Tarkkaa arviota ei ole koska "Tarjouskäsittelyn aikana Energiavirasto ei tule luovuttamaan tietoja tarjousasiakirjoista tai niiden käsittelyä varten laadituista asiakirjoista."

Mitä mää sanosi, sanosinks mää?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu