Väärin erottu!

Hallitus erosi liian lähellä vaaleja. Vaalitemppu. Nyt ne jatkaa toimitusministeriöstönä vielä vaalikauden loppuun.

Oppositio on pyrkinyt välikysymyksillään kaatamaan hallituksen koko vaalikauden, persutkin viimeiset kaksi vuotta. Viimeisin välikysymys tuli vaalien alla helmikuussa 2019.

"Oppositiopuolueiden eduskuntaryhmät (sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, perussuomalaisten eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, liike Nyt –eduskuntaryhmä ja tähtiliikkeen eduskuntaryhmä) jättivät välikysymyksen vanhusten hoidon tilasta perjantaina 1. helmikuuta.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on Sanna Marin (sd) ja välikysymyksen on allekirjoittanut yhteensä 90 kansanedustajaa."

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/VK32018_vanhustenhoito.aspx

Äänestys pidettiin 8.2.2019. Jos hallitus olisi kaatunut sen myötä, se olisi ollut oppositiopuolueiden mieleen. Sote suunnitellusti olisi kuopattu. Tässä tapauksessa hallitus tosin olisi jatkanut toimitusministeriönä vaalikauden loppuun. Kun hallitus erosi neljä viikkoa myöhemmin, se on härski vaalitemppu ja vastuunpakoilua.

Helmikuussa hallituksen pitää hajota, maaliskuussa ei missään tapauksessa koska sen kuuluu hajota huhtikuussa. Minkälaista meteliä oppositio olisi pitänyt jos hallitus ei olisi eronnut soten kaatumisen myötä? Veikkauksia?

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu