Ilmastonlämpeneminen muuttui muutoksesta kriisin kautta apartheidiksi

Oletteko huomanneet että jossain vaiheessa ilmastonlämpeneminen muuttui  puheissa ilmastonmuutokseksi? Lämpenemiseenhän eivät sovi tavallista kylmemmät kelit mutta muutokseen sopivat, jolloin  myös tavalliset suomalaiset talvi- tai juhannuskelit voidaan selittää ilmastonmuutoksella. Ilmastonmuutosta ovat paitsi sään ääri-ilmiöt, myös niiden äärimmäiset puuttumiset. Jos syksyllä tuulee tai talvella on pakkasta, kyse oli ilmastonmuutoksesta. Tai jos ei tuule tai pakasta, sama juttu. Tai jos kesällä on lämmintä tai kylmää tai jos sataa tai on kuivaa. Ilmastonmuutos. Tai jos joku idiootti heittää palavan röökin ulos autonikkunasta ja aiheuttaa paikallisen maastopalon: ilmastonmuutoksen aiheuttamaa.

Ihan viimeaikoina ilmastonmuutos muuttui mediassa ilmastokriisiksi jolloin viimeistään ei tarvitse ottaa kantaa suuntaan mihin ilmasto muuttuu.  Kun on olemassa kriisi, siihen pitää puuttua esimerkiksi alentamalla merituulivoimaloiden kiinteistöveroa ja sillä, että Suomen hallitusneuvotteluihin voi osallistua vain jos lupaa säätää maapallon lämpötilan kymmenesosan asteen tarkkuudella.

Mutta voi, ilmastokriisi on turhan laimeaa. Nyt meillä on ilmastoapartheid!

Aparthedilla viitataan rotuerottelupolitiikkaan jonka juuret ovat 1800-luvulla kehitetyissä rotuopeissa ja sittemmin Etelä-Afrikan politiikassa.  Ilmastonlämp…eiku muutoks… eiku katastrof… eiku aparthteid on jotain jota kukaan inhimillinen taho ei enää voi kieltää joten nyt se pihvi pois grillistä ja Lappiin ajamaan sähköautolla!

Mitä seuraavaksi? Ilmastoholocausti?

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu